Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ραβασάκι στα Ηνωμένα Έθνη

Αν υποθέσουμε ότι βάση, κίνητρο και όπλο όλων των εγκλημάτων είναι το χρήμα, τότε δεν θα ήταν παράλογο να αναλάβει δράση ενάντια στο χρήμα αυτή η οργάνωση, τα ηνωμένα έθνη.

Και δεν εννοώ το χρήμα ως εργαλείο για την διεξαγωγή συναλλαγών στο εμπόριο και την παραγωγή, αλλά η χρήση του ως όπλο μαζικής καταστροφής.

Αυτό θα σήμαινε ότι οι μεγάλοι φοροφυγάδες θα έπρεπε να δικαστούν ως εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας, ακριβώς όπως οι ναζί μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ή οι ταλιμπάν για χάρη των οποίων ένας σκασμός άμαχοι σκοτώθηκαν, χωρίς να έχει γίνει πόλεμος στο όνομα μίας οικονομικής έκφανσης της δημοκρατίας.

Σκατά.

Συνεχίζω παρόλα αυτά.

Αν υποθέσουμε ότι είσαι υπουργός και αντί να κάνεις σωστά τη δουλειά σου παίζεις στο χρηματιστήριο τα λεφτά που έχει καταθέσει ως εισφορές ένας ολόκληρος λαός, και τα χάσεις, τότε αφήνεις τον εν λόγω λαό χωρίς τις υποδομές για τις οποίες υποτίθεται ότι είχε καταθέσει όλες αυτές τις εισφορές (σύνταξη, αποταμιεύσεις, παροχή υγείας, παιδεία, κοκ) κατεβάζοντας το βιοοτικό του επίπεδο κατά κάμποσα σκαλοπάτια. Για παράδειγμα, πόσοι πέθαναν στα Ελληνικά νοσοκομεία που θα μπορούσαν να είχαν ζήσει, αν είχαν λίγα παραπάνω αναλώσιμα ή κλίνες στις εντατικές ή λίγες ακόμα νοσοκόμες ή δύο χειρουργούς παραπάνω;

Από ένα εισόδημα και πάνω, δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι ούτε νόμιμος, ούτε ηθικός, ακόμα και με τους φωτογραφικούς και βολικότατους νόμους που έχουν στη διάθεσή τους οι ψευδοελιτίστικοι απατεώνες, γιατί δεν υπάρχει νόμος που να δικαιολογεί εμπόριο ζωών και θανάτων.

Σε άλλες χώρες, πόσοι έμειναν άνεργοι λόγω της λαθροχειρίας ενός υπουργού που πήρε μίζα και παράλληλα έβαλε χέρι και σε κρατικά ταμεία ή προσέλαβε ημέτερους; Πόσοι αγρότες χρεωκόπησαν και πόσοι πέθαναν από πείνα επειδή κάποιος αποφάσισε να δώσει αυτόν το σπόρο που είναι ακριβότερος για σπορά, πόσοι άνθρωποι έμειναν χωρίς παιδεία επειδή κάποιος αποφάσισε να γράψει το βιβλίο ένας ξάδερφός του από το χωρίο αντί για κάποιον επιστήμονα;

Στην Αφρική και στην πολύπαθη Ασία, πόσοι άνθρωποι χάνουν τις ζωές τους σε ανασφάλιστες εργασίες των φοροφυγάδων δυτικών, πόσοι άνθρωποι προσφεύγουν από πόλεμους με ευρωπαϊκά όπλα, τη στιγμή οι ιδιοκτήτες των εργοστασίων αυτών ζούν μέσα στον πολιτισμό και στα ακριβά κρασιά σε καλαίσθητα σαλόνια;

Τα οικονομικά εγκλήματα πρέπει να δικάζονται σαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, γιατί τα λεφτά είναι ο τρόπος και ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν πόλεμοι τώρα.
Αυτό, υπάρχει τρόπος να γίνει. Οι αριθμοί υπάρχουν, τα στοιχεία υπάρχουν, τα βλέπουμε στα πεζοδρόμια των μεγαλουπόλεών μας να σπαράζουν μέσα στη βρώμα που τους καταδικάσαμε. Τα πειστήρια υπάρχουν διάχυτα παντού, τα λάφυρα των απατεώνων γυαλίζουν στον ήλιο, τα νούμερα είναι αδιάψευστα και αδιαπραγμάτευτα, είναι καταγεγραμμένα σε ένα σωρό πηγές.
Είναι δυνατόν να γίνει, χαλιναγωγώντας το χρήμα να πείσουμε τους ανθρώπους να μην είναι απάνθρωποι.
Την τεχνογνωσία, σαν κοινωνία, την έχουμε και σαν πολίτες το ζητάμε.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ γιά αυτό πού γράφεις, ότι τά οικονομικά εγκλήματα πρέπει νά δικάζονται σάν εγκλήματα κατά τής ανθρωπότητας, όμως Ηθική αποτίμηση σέ ίστορικά αποτελέσματα καί γεγονότα δέν μπορεί νά γίνει , είναι λάθος . Τό θέμα είναι ότι ό κόσμος εξελίσεται καί πάει μπροστά ,οί έπόμενες γενιές σίγουρα θά ζήσουν καλύτερα .

Unknown είπε...

Έχεις δίκιο.