Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Περί πίτας (υπ'όψιν κύριου Παναγιώτη) και ένα για τους ειδικούς και τους ειδήμονες

Η πίτα είναι εκεί, δεν έφυγε ποτέ. Οι άνθρωποι που θέλουν να δουλέψουν για να ζήσουν είναι εκεί, η γη είναι εκεί, οι αγορές είναι εκεί που ήταν πάντα, δεν άλλαξε κάτι εκτός από τους κανόνες μαγειρέματος της πίτας και της μοιρασιάς της.

Και οι κανόνες αυτοί έκλεισαν τις επιχειρήσεις, έπεισαν τους ανθρώπους να κάνουν ανύπαρκτα επαγγέλματα και να γεμίσει ο τόπος αγριεμένους άνεργους, που ακόμα και αν καταφέρουν να βρουν δουλειά πάλι δεν μπορούν να ζήσουν, γιατί τα κόστη είναι ασύμφορα.

Και κοίτα, τώρα, το σύστημα όλο είναι ασύμφορο χωρίς τους πολίτες, αλλά ούτε με τους πολίτες βγαίνουν τα νούμερα, έτσι όπως τα κατάφεραν οι ειδήμονες της ελίτ. Και είναι τόση η εμμονή τους
με τους κανόνες που δεν βλέπουν μία απλή αλήθεια, ότι όσο περισσότερους κανόνες εφαρμόζουν, τόσο χειρότερα πάνε τα πράγματα. Γιατί από την ίδρυση της ΕΕ, οι κανόνες πληθαίνουν και τα πράγματα σκουραίνουν.

Δεν χρειάζεται για να είσαι ειδικός για να το δείς αυτό, ούτε να έχεις βγάλει πανεπιστήμιο. Όλες οι εγχώριες εταιρείες και βιομηχανίες έκλεισαν ή πρόκειται να κλείσουν, ενώ όσες ακόμα ζουν χρωστάνε περισσότερα από το αεπ. Ακόμα και οι εφοπλιστές αναζητούν καταφύγιο από την καταστροφή της Ελλάδας.

Για ποιά πίτα μιλάμε, λοιπόν;

Οι κανόνες γιατί δεν είναι ίδιο για όλους; ΓΙατί όλοι οι κανόνες που είδα το τελευταίο διάστημα αφορούν την πρώτη κατοικία του μπαρμπα-θόδωρου και όχι τις ελβετικές καταθέσεις; Γιατί μιλάμε για το φορολογικό της Ελλάδας και όχι για τους παραδείσους όπου ξεπλένεται όλη μαφία της υφηλίου;

Ο Ομπάμα, τι κάνει για αυτό; Γιατί δε ρίχνει. μέσα στη μεγαλοψυχία και την ψυχοπονιάρα του φύση,  ένα ντρόοουν με δυο πυραυλάκια πάνω στη κρεντίττ σουίςς να γιάνει το σύστημα κι εμείς;

Γιατί να μην έρθουν οι πρόσφυγες να δουλέψουν, γιατί να μην καταγραφούν, να ενταχθούν, να  παράγουν; Γιατί να δίνονται κονδύλια για να τους ταΐζουμε, αντί να δουλεύουν για τον εαυτό τους; Η ευρώπη στο παρελθόν ζούσε όμορφα μέσα στην πολυμορφία της και έκανε μεγάλες προόδους, χωνεύοντας άραβες, ευραίους, τούρκους, βησιγότθους, έλληνες, όλους. Και μέσα από αυτό το αμάλγαμα βγήκε η αναγέννηση και ο διαφωτισμός, οι ανακαλύψεις. Οι πολίτες, αν δεν τους φανατίσει κάποιος, ζούν όμορφα μεταξύ τους. Εσείς τί θέλετε τώρα και βάζετε κανόνες: "δεν θα έχεις γείτονα μελαμψό, και αντί για άνθρωπο θα τον λες κακομοίρη".  Τότε, δεν υπήρχαν κανόνες, ούτε κανένας μηχανισμός που να λέει "εσύ, ο ωραίος με το ακριβό δεν θα χρεωκοπήσεις ποτέ" και όταν λέω ωραίος δεν εννοώ τον έλληνα  γιάνη αλλά τη ζήμενσ ή τη μπάγιερ ή την κράφτ ή την ικεα ή την κοκακόλα, ή τις βιομηχανίες εξοπλισμών που χωρίς να καταστρέψουν οικονομίες δεν ζουν και για όλες τις εταιρείες που για να ζήσουν αγοράζουν κυβερνήσεις. Αυτές γιατί αν μην χρεωκοπήσουν; Αποτελεί δικό μου προνόμιο αυτό;

Δεν είναι έτσι η ελεύθερη αγορά. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, κύριε Παναγιώτη. Για μένα ελεύθερη αγορά και για τους οικονομικούς εγκληματίες προστασία και θεσμοί και κρατικά δάνεια και πι αρ με τους τραπεζίτες.

Για ποιά πίτα μιλάμε, αυτή που καταστρέψατε; Οι νέοι, ενεργοί εργάτες και επιστήμονες έφυγαν γιατί τους διώξατε, όχι τώρα, αλλά εδώ και δεκαετίες. Οι πληθυσμοί μειώθηκαν γιατί είναι ασύμφορο να ζείς και για να κάνεις παιδί πρέπει πλέον να έχεις καταθέσεις και να πάρεις δάνειο, από την πολλή παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα των οικονομολόγων. Ποιός θα κάνει παιδί για να το καμαρώσει σκλάβο της μονσάντο ή της μπι πι; Οι βιώσιμες επιχειρήσεις εξαφανίστηκαν για να έχει η τράπεζα λόγο ύπαρξης και οι πολίτες αναγκάστηκαν, ή καλύτερα εξαναγκάστηκαν, σχεδόν δια της βίας να πάρουν δάνεια για τον ίδιο λόγο.

Ποιός τα έκανε αυτά, κύριε Παναγιώτη; ο απλός πολίτης που κάνει τη δουλειά του και ζει την οικογένειά του; Όχι.
Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ. Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΒΙΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ, Ο ΕΙΔΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΣ.

Εκτός αν θέλετε να μου πείτε ότι πλέον κανείς δεν ελέγχει το σύστημα και ότι όλα είναι εκτός ελέγχου, και ότι όλα αυτά έγιναν γιατί πλέον οι ειδικοί δεν μπορούν να προβλέψουν τίποτα. Ελπίζω να μην εννοείτε αυτό.

Αν αυτό εννοείτε, τότε οι ειδικοί σλασ αντουανέτες πρέπει ή να καταθέσουν τα πτυχία τους και να πιάσουν την τσάπα, ή να κρυφτούν πολύ καλά, γιατί δεν εγγυώμαι για την ασφάλειά τους.

Όσο για τον Γιανη και την Ελλάδα, να ξέρετε ότι οι Έλληνες δεν έχουν τίποτα με τους γερμανούς, ούτε με τος φινλανδούς, ούτε με κανέναν άλλον, Αυτό θέλουν να παρουσιάζουν οι πολιτκοί για να έχουν πρόφαση να κάνουν τις κλεψιές τους.
Η αλήθεια είναι ότι ότι πρόκειται για κάτι το ταξικό: όλοι μαζί οι άνθρωποι θα κόψουν τα κεφάλια των κυβερνήσεών τους.

Σε όλους αυτούς, τους ειδήμονες, τους μελετητές και τους αποφάσεις λαμβάνοντες, απονέμω ένα λουκάνικο, για την μεγάλη τους προνοητικότητα.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!





5 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Αχ βρε Αθηνά! Αχ βρε Αθηνά!
Τα ανακάτεψες όλα όπως τον κιμά από τον οποίο κάνουν τα λουκάνικα ...

1. Να θυμίσουμε στους αναγνώστες ότι η συζήτηση ξεκίνησε από ένα άρθρο που ανάρτησα στο ΦΒ και με το οποίο διαφώνησες χωρίς όμως να πεις κανένα ουσιαστικό επιχείρημα. Εκτός από το ότι ο ΥΠΟΙΚ «Έκανε ρυθμίσεις υπέρ των φτωχών».

2. Συνέχισες λέγοντας ότι «μερικούς μήνες πριν το 2009, οι ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ των τραπεζών και της ευρώπης και της Ελλάδας, έλεγαν στον κόσμο πάρτε δάνεια, και τώρα θέλουν να πάρουν τις πρώτες κατοικίες για λάθη που ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ στους υπολογισμούς τους, και για παραπτώματα ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ. ενώ οι ιδιοι έχουν εξασφαλισμένα τα εισοδήματα πεντε γενεων ανά την υφήλιο, θέλουν οι πολιτης να μη βγαζει το μηνα, ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ 400 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗς ΑΝΑΓΚΗς ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΠΌ ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

3. Απάντησα ότι «δεν διαφωνώ σε τίποτα από όσα λες σχετικά με τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν πολλοί συμπατριώτες μας. Διαφωνώ στην ανάλυση των αιτίων όμως. Όσο δεν ρυθμίζονται τα προβλήματα της διαφθοράς, της αναποτελεσματικής δικαιοσύνης, των προβληματικών υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης, του στραγγαλισμού του ιδιωτικού τομέα (και δεν μιλώ για τους μεγάλους αλλά για τους μικρούς) λόγω αλλοπρόσαλου φορολογικού συστήματος και έλλειψης ρευστότητας, δεν μπορούμε να μιλούμε για έξοδο από την κρίση. Οι φτωχοί δεν βοηθούνται από το μοίρασμα μιας όλο και μικρότερης πίτας αλλά με την αύξηση της πίτας. Και δυστυχώς η πίτα όλο και μικραίνει ...» και μου ανταπάντησες «Ακριβώς. Και που εντοπίζεται η διαφθορά; Στον τρείς κι εξήντα παπούλη που πρέπει να κάνει οικονομία ακόμα καιστ στις φακές ή στα "αξιοσέβαστα" θηρία της πολιτικής και της οικονομίας;
Γιατί τις ασφαλιστικές εισφορές ενός λαού δεν τις έπαιξα εγώ στο χρηματιστήριο για να βγάλω μετά τα κέρδη έξω, ενώ μέσα παρουσίαζα δήθεν απώλειες, ούτε υπέγραψα με τη ζήμενσ ένα ολόκληρος λαός να νοσηλέυεται και να μετακινείται με τα μηχανήματα της.
Αυτοί πΟΥ ΤΑ ΈΚΑΝΑ ΕΚΦΕΡΟΥΝ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΥΘΜΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΉΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ. Όσο για την πίτα, για άλλη μία φορά, δεν την έφαγα εγώ
».

Panagiotis είπε...

4. Ούτε εγώ έφαγα από την πίτα Αθηνά. Αλλά συλλογικά η ελληνική κοινωνία δυστυχώς 1) έφαγε 2) επενεξέλεξε στο παρελθόν αυτούς που έφαγαν και 3) εξέλεξε τελευταία κάποιους που φαίνεται ότι θέλουν να καλύψουν και τους προηγούμενους ... Και αυτοί που μας δανείζουν έχουν πια καταλάβει ... Διάβασε το κεφάλαιο για την Ελλάδα και θα καταλάβεις ..... Κοίτα και την έκθεση για την κατάσταση της Δικαιοσύνης ... και ως επιδόρπιο (μόνο για τους «ακαταμάχητους» αριθμούς) το κείμενο της Δράσης για τα πεντάχρονα του Μνημονίου

5. Κι έρχεσαι τώρα να μου πεις ότι η πίτα (που έχει μειωθεί κατά 25% τα τελευταία χρόνια) είναι εκεί, ότι φταίνε οι κανόνες (που δεν εφαρμόζονται όμως) ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά (βέβαια και υπάρχουν αφού υπάρχει 99% διαφθορά πως να μην υπάρχουν ...) και ότι δεν φταίει ο απλός πολίτης αλλά ο νομοθέτης, και ο πολιτικός και ο οικονομολόγος, ο δικαστικός που ζει σε βίλλα και ο υπουργός (αλλά δεν μας λες ποιός τους ψήφισε όλους αυτούς και ποιός επιμένει να τους ξαναματαψηφίζει. Και μάλιστα λες ότι «αν γινόταν τώρα εκλογές, ο Γιανης θα συγκέντρωνε περισσότερς ψήφους από τον Τσίπρα».

Εγω στην αρχική ανάρτηση είχα βάλει σχόλιο:
«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!
Ας προσπαθήσουμε λίγο ακόμη ...
»
Τι κρίμα που απέδειξες πως μάλλον έχω δίκιο ...

Unknown είπε...

Δεν λέω ότι έχετε άδικο. ΑΥτό που λέω είναι ότι αρνούμαι να φτωχύνω άλλο, και ας φροντίσουν οι ειδικοί να μην χρειαστεί γιατί έχω βαρεθεί να υπόκειμαι συνέπειες πειραμάτων που διεξάγουν άλλοι.

Όσο για το ανακάτεμα, δεν το έκανα εγώ. Είναι από μόνα τους ανακατεμένα, διότι το οικονομικό ζήτημα επηρρεάζει και όλα τα υπόλοιπα. Δεν μπορείς μία κυβέρνηση με μητσοτάκηδες και βενιζέλους να μου κάνει διορθώσεις!!!!

Απλά δεν γίνεται, γιατί πρώτον είναι κλέφτες και δεύτερον είναι σα να δίνεις πίσω το μαχαίρι στον ληστή, θα ξανακάνει το ίδιο.

Αυτό λέω. Από έξι χρονών θυμάμαι τις ίδιες ατάκες και πάντα τις πλήρωσα η ίδια. Αρκετά.
Ας πληρώσει κανένας άλλος.

Ανώνυμος είπε...

Η "πίτα" ...δέν υπάρχει περίπτωση νά αυξηθεί ΠΟΤΕ ( ειναι ιστορικοί οί λόγοι)

" Στὴν Ἑλλάδα δὲν ὑπάρχει καὶ δὲν ὑπῆρξε ποτὲ μιὰ ἀστικὴ τάξη μὲ τὴν ἔννοια πού λέγεται αὐτὸ γιὰ ἄλλες χῶρες. Ἡ ἀστικὴ τάξη στὴν Ἑλλάδα δὲν εἶχε νὰ διεκδικήση ἐξουσία ἀπὸ κλῆρο καὶ εὐγενεῖς, ὅπως στὶς ἄλλες χῶρες, ἀλλά ἀκριβῶς ἐπιδίωξη της ἦταν νά ταυτισθῆ μαζί τους... Ταυτισμένη συνεπῶς μὲ τὸ κράτος ἐξ ἀρχῆς, ἐμεταβαλλόταν τόσο σύντομα καὶ ἀκατάστατα, ὅσο ἀκατάστατες ἦταν καὶ οἱ κατὰ καιροὺς (γεωγραφικὲς κυρίως) διαμορφώσεις τοῦ κράτους αὐτοῦ. Ἐπρόκειτο δηλαδὴ γιὰ μιὰ κρατικὴ τάξη (Staatsklasse), ὅπως ἐπεκράτησε γενικὰ σήμερα σὰν ὅρος γιὰ ὅλες τὶς χῶρες τοῦ τρίτου κόσμου. Ἀπὸ τὴν ἄποψη αὐτή, μποροῦμε νὰ ποῦμε ὅτι ἡ Ἑλλάδα ἀποτελεῖ τὸ πρῶτο τριτοκοσμικὸ κράτος στὴν σύγχρονη ἱστορία... Πρόκειται γιὰ μιὰ τάξη πού δὲν παράγει, ἀλλά στηρίζει τὴν οἰκονομικὴ της ὕπαρξη σὲ μερδικὰ ἐπὶ τοῦ κρατικοῦ προϋπολογισμοῦ (κοινῶς κουτάλα ),δηλαδὴ σὲ ποσοστὰ ἐπί τοῦ ἐξωτερικοῦ δανεισμοῦ τῶν χωρῶν. Αὐτὸ σήμερα γίνεται μὲ τὴν ἀγορὰ προηγμένης τεχνολογίας καὶ στὴν χώρα μας ἔχει τὴν ὀνομασία «ἀνάπτυξη». Ἡ διόγκωση τοῦ δημόσιου τομέα — ἤ ἁπλούστερα στὴν καθομιλουμένη: ἡ καλύτερη ἐξασφάλιση εἶναι τὸ δημόσιο — εἶναι τὰ χαρακτηριστικὰ ὅλων τῶν χωρῶν τοῦ τρίτου κόσμου σήμερα, διότι ἡ ὡς ἄνω λειτουργία τῶν κρατικῶν τάξεων προϋποθέτει μεγάλη μᾶζα γραφειοκρατικοῦ καὶ ἀδρανοῦς κρατικοῦ ὄγκου, προκειμένου νὰ ἀντιμετωπίζωνται τὰ κοινωνικῆς φύσεως προβλήματα, γιὰ τὰ ὁποῖα μόνη ἡ ἀστυνομία δὲν ἐπαρκεῖ. Ἡ διόγκωση εἶναι τὸ χαρακτηριστικὸ τοῦ νεοελληνικοῦ κράτους ἐξ ἀρχῆς καὶ πολλές φορὲς παλαιότερα ὡδήγησε στὴν χρεωκοπία (π.χ. περίοδος Τρικούπη)."

Unknown είπε...

Για άλλη μία φορά, και σαν δια βίου εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, αρνούμαι να φτωχύνω άλλο.

Να φτωχύνουν αυτοί που τα έκαναν σαν τα μούτρα τους. Εγώ όλη μου τη ζωή δουλεύω νυχθημερόν και ακόμα είμαι στα ίδια χάλια, γιατί κάποιοι τους νόμους τους έφτιαξαν όπως περιγράφει ο ανώνυμος φίλος.

Δε με ενδιαφέρει το γιατί, ούτε το ποιός, με ενδιαφέρει να σταματήσω να πληρώνω γαμησιάτικα άλλων.