Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Νο κούκου

Διάβασα άρθρο αναρτημένο από πρόσωπο το οποίο εκτιμώ απεριόριστα. Σκέφτηκα να μην αναρτήσω τίποτα, αλλά μετά θυμήθηκα το γεγονός ότι στο νέο μου βλογάκι δε με έχουν μάθει ακόμα, οπότε ίσως τελικά να είναι σκόπιμο να προσδιορίσω τις ιδεολογικές μου συντεταγμένες, ώστε να ξέρει ο αναγνώστης με τί κουμάσι έχει να κάνει και τί ιδεολογικό καπνό φουμάρω, διότι από τον άλλον μόνο παθητικά ό,τι ρουφήξω .

Το λοιπόν, εγώ ξεκίνησα ως συντηρητική, σχεδόν δεξιά. Πιστεύω πως πρέπει να υπάρχουν κανόνες και πως οι κανόνες εκτός από το να υπάρχουν πρέπει και να τηρούνται. Πιστεύω πως πρέπει να υπάρχουν αρχές που να άρχονται, έτσι ώστε οι υπόλοιποι να  μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς να ανησυχούμε ούτε για το αύριο, ούτε για κλέφτες, ούτε για το αν τελικά είμαστε κορόιδα που δουλεύουμε.

Μεγαλώνοντας όμως, είδα πως οι αρχές εδώ στην Ελλάδα δεν κάνουν τη δουλειά τους, τουτέστιν δεν άρχονται ούτε τηρούν τους κανόνες ούτε με οιονδήποτε τρόπο μπορούν να εξασφαλίσουν αυτή την ασφάλεια παρά μονάχα με έναν τρόπο: αν τα κάνεις πλακάκια με τους κλέφτες, τότε ζεις- αν όχι είτε πεθαίνεις στην ψάθα είτε που πρέπει να μεταναστεύσεις σε τόπους χωρίς έλληνες ηγέτες να φθονούν την προκοπή σου, και μόλις πας να σηκώσεις κεφάλι να θυμούνται πως τους χαλάς την πιάτσα.Θα έρθεις εσύ, σκύλε, να κάνεις λεφτά χωρίς να είσαι λαμόγιο; Θα το μάθουν και οι άλλοι , και μετά που θα πουλάμε εμείς προστασία;

ε;

Ε;

ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ::::

Έτσι, λοιπόν, παρόλο που το άρθρο δεν περιγράφει κανένα απολύτως ψέμμα, ξεχνάει να μας πεί μία βασική στοιχειώδη αλήθεια: ότι οι κανόνες που δήθεν πάνε να επιβάλλουν οι καλοί σδόε-διάρηδες, είναι για όλους εκτός από τους μεγάλους κλέφτες, τους πραγματικούς προδότες. Γιατί από την παρούσα άβουλη βουλή που ψηφίζει κυριολεκτικά όποιο κωλόχαρτο βρεθεί μπροστά της, η πλειοψηφεία ανήκει στην τάξη των μεγάλων οικονομικών παραβατών, τόσο που ο λεπά που δεν έκοβε αποδείξεις στους φίλους του (το οποίο είναι πολύ πιο πιθανό από ότι απίθανο) να μοιάζει ζήτουλας στη γωνία.

Διότι αν πουλώντας υποβρύχια πριν από τόσα χρόνια η μίζα ήταν τόσα, τότε πουλώντας ολόκληρη (στην ουσία) ελλάδα τώρα, η μίζα είναι αστρονομική.

Οπότε, αξιότιμε φίλε μου, ενώ με το γράμμα του άρθρου και του νόμου συμφωνώ, με την ουσία του άρθρου και του νόμου θα διαφωνήσω κάθετα.

Γιατί όταν πιάνεις τον τυροπιτά που αν κλέψει θα μπορέσει να ζήσει την οικογένειά του και να πληρώσει τις υπέρογκες υποχρεώσεις που του έχεις επιβάλλει για να δώσεις τα λεφ΄τα στα τραπεζικά σου τσιράκια, τότε πρέπει ΠΡΕΠΕΙ  να πιάσεις και τον προδότη που ανταλλάσσει λίμνες  με ολόκληρα κομμάτια πόλεων σα να του ανήκει η ελλάδα, κάνοντας την καταπάτηση επίσημο χόμπι του.

Όσο υπάρχουν μεγαλο-κομπιναδόροι στην κυβέρνηση, θα έχεις φορολογικό αντάρτικο,γιατί ο έλληνας είναι ό,τι είναι, αλλά κορόιδο δεν είναι: αν δει και δεν μπορεί να ζήσει, θα σε σφάξει στο γόνατο, μαζί με τα τσιράκια σου, το σδόε και όλους τους άλλους "ελεγκτές" που ελέγχουν τα τυροπιτάδικα για δύο ευρώ αλλά όχι τη βουλή για τα χαμένα (δις-, τρις-, ποιός ξέρει)εκατομμύρια από τις εισφορές των ελλήνων που φάγανε. Και δεν τους φτάνουν, κιόλας, για αυτό έβαλαν όλα τα παιδιά τους στην βουλή, μην και φτωχύνει το μητσοτακέικο ή μείνει ο βαρβιτσιώτης τσούνιορ δίχως χόμπι.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, πάνε να καταργήσουν την έκφραση αντιρρήσεων: αμα φωνάξεις είσαι σύριζα, όποιος υπερασπίζεται τους έλληνες είναι χρυσαυγίτης και όποιος δεν σκύψει το κεφάλι είναι προδότης. Η κυβερνητική λογοκρισία έχει περάσει σε άλλα επίπεδα επικοινωνιακής ξεφτίλας, λες και υπάρχει έστω και ένας τίμιος άνθρωπος που δεν ξέρει πως κερδίζονται τα οφφίκια και οι υψηλές θέσεις.

Αλλά όσα επικοινωνιακά ξεράσματα και αν ρίξεις στα κανάλια, η αλήθεια είναι απλή.

Δεν μπορείς να πείσεις τους έλληνες να πειστούν στις αρχές γιατί δεν υπάρχουν αρχές.
Κι αν βρείς αρχές στις Αρχές, πάρε με τηλέφωνο να μου το πείς.

Μέχρι τότε, ούτε δίνω απόδειξη, ούτε ζητώ απόδειξη και αν τύχει να έχω έστω και μισό ευρώ, καλύτερα να φάω πασατέμπο, παρά να το δώσω στα κλεφτρόνια με τα ακριβά κοστούμια που μου πλασάρουνε για ελίτ.

Αυτά. 
Σαφέστερη δεν μπορώ να γίνω, αλλά θαρρώ πως δεν θα χρειαστεί.

.....να κάνω μάνες δίχως γιούς και γυναίκες δίχως αντρες, να κάμω και μωρά παιδιά,  να κλαίν διχως μανάδες, πότε θα κάμει ξαστεριά....

ΥΓ: ΓΙΑΤΙ Ο ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΔΕ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΤΟ "Πότε θα κάνει ξαστεριά";

ΚΙΝΑ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ;

2 σχόλια:

Unknown είπε...

"Πιστεύω πως πρέπει να υπάρχουν κανόνες και πως οι κανόνες εκτός από το να υπάρχουν πρέπει και να τηρούνται. Πιστεύω πως πρέπει να υπάρχουν αρχές που να άρχονται, έτσι ώστε οι υπόλοιποι να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς να ανησυχούμε ούτε για το αύριο, ούτε για κλέφτες, ούτε για το αν τελικά είμαστε κορόιδα που δουλεύουμε."

Αν οι κανόνες μπορούσαν να καταργήσουν το "τα πάντα ρει", τότε θα ίσχυαν όσα λες, αλλά θα ζούσες ακόμα σε σπηλιές.

Κανίες δεν αντιλέγει ότι οι μεγάλοι και τρανοί πρέπει να πάνε φυλακή, αλλά αν νομίζεις ότι οι μικροεπιχειρηματίες στο σύνολό τους δεν δημιουργούν ισάξιου μεγέθους πρόβλημα στο κράτος, τότε έχεις πατήσει τη μπανανόφλουδα των φιλελέ και έχεις φάει τούμπα που δε συμαζεύεται!!!

Unknown είπε...

Επιχειρηματίες έχουν συλληφθεί. Πολιτικοί όχι, και ούτε φαίνεται στον ορίζοντα κάτι τέτοιο, οπότε μέχρι τότε δεν δέχομαι κατήχηση ούτε ηθικοπλαστικές υποδείξεις.

Ένας άκης δε φέρνει την άνοιξη, ειδικά εφόσον οι προσλήψεις στη νέα έρτ (ένα πρόχειρο παράδειγμα) γίνονται με το παλιό καλό καθεστώς.