Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

2023

Χριστούγεννα 2023. 
Έβγαλαν τα παλτά τους και τα άφησαν στην είσοδο. Κάτω από τα βαρειά παλτά αποκαλύφθηκαν πιο κομψά κοστούμια των κυρίων και τα φορέματα των κυριών. Η γελαστή παρέα πήγε στο γκισέ οπου ένας μαιτρ με ευγενικό χαμόγελο ρώτησε πόσα άτομα ήταν, και πόσο ήθελαν να μείνουν.
Μετά από χαρούμενη διαβούλευση η παρέα αποφάσισε μία ή μιάμιση ώρα. Τότε ο μαιτρ τους ένευσε προς την πόρτα με την επιγραφή "Καμέλια". Η παρέα πήγε εκεί. Η πόρτα, περίτεχνη και μοντέρνα άνοιξε. Και έκλεισε πίσω τους.

Μέσα ήταν μία τεράστια αίθουσα όπως όλες οι ντίσκο, με μαύρο φως, σκοτάδι, δυνατή μουσική. Χαμόγελα, χορός, φλερτ, παρέες, ρυθμός.

Αυτό που έλειπε ήταν τα μπουκάλια.

Μερικά χρόνια πριν είχαν ανακαλύψει το αέριο αλκοόλ και αυτό είχε αλλάξει τα πάντα.
Φυσικά, δεν ήταν ακριβώς αλκοόλ αλλά μείγμα αερίων που είχαν την ίδια επίδραση στον εγκέφαλο. Πλέον το αλκοόλ προέρχονταν από τον εξαερισμό και το μόνο που έπιναν οι θαμώνες ήταν νερό για την αφυδάτωση.

Η νέα μόδα είχε το μοναδικό πλεονέκτημα ότι μπορούσε να συνεχίζεται για πολύ περισσότερο χωρίς χανγκόβερ. Πολύ φτηνότερη για τους ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων και χωρίς τις πρακτικές δυσκολίες του εμπορίου πόσιμου αλκοόλ. Τα συμπτώματα μέθης ξεθύμαιναν σε μισή ώρα περίπου.

Μιάμιση ώρα αργότερα στην αίθουσα "Καμέλια" το σύστημα εξαερισμού σταδιακά μείωσε το ποσοστό gasohol,  αέριου αλκοόλ, στον αέρα και οι θαμώνες έγιναν ολοένα και πιο σοβαροί μέχρι που με την ευδιαθεσία ακόμα στα πρόσωπα βγήκαν περπατώντας ίσια από την αίθουσα.

Σε λίγο έπρεπε να πάνε στο συνέδριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: