Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Καταπιεστήριο "Τα τρία αδέρφια"

Είναι πολύ δύσκολο να συλλάβει ο πρωτόγονος νούς μία απλή αλήθεια, ότι στην προσπάθειά του να ελέγξει τον άλλον, καταντά να περιορίζει τον ίδιο του τον εαυτό.
Και είμαστε όλοι μας πρωτόγονοι, γιατί μόλις μερικές δεκάδες χιλιάδες χρόνια του χόμο σάπιενσ σάπιενσ στη γη δεν ήταν αρκετές για να γίνει η μετάλλαξη, η μετάβαση στο επόμενο ψυχολογικό είδος.

Δες, ας πούμε, τον έλεγχο της γυναικείας γονιμότητας. Υπάρχει εύλογος λόγος που γίνεται, η αποφυγή της αιμομιξίας, αλλά τα κίνητρα δεν η΄ταν πάντα τόσο ευγενή. Όπως και να έχει, ο παντοδύναμος αρσενικός με το περίτρανο ματζαφλάρι του, έθεσε περιορισμούς, κλείδωσε τις γυναίκες στα μπουντρούμια και μετά δεν είχε που και πως να γαμήσει. Κατέφυγε στο έγκλημα. Ανακάλυψε τον βιασμό.

Δες τα αφεντικά που περιορίζουν τα δικαιώματα των εργατών, αλλά χωρίς να κατανοούν ότι αυτό που περιορίζουν είναι τα κέρδη τους. Πρέπει να έχεις κάνει ταυτόχρονα δαλάη λάμα και οικονομολόγος για να το εισπράξεις αυτό από το σύμπαν, αλλά έτσι είναι. Και τελικά πληρώνουν διπλά και τρίδιπλα κάτι που με μερικά εργατικά δικαιώματα θα είχαν ξαποστείλει εδώ και καιρό. Και μάλιστα χωρίς να χάσουν τίποτα από τις οικονομικές ηγεμονίες τους....
Τι να κάνεις, ένστικτα είναι αυτά....

Θαρρεί ο πολύπειρος και πολύτσεπος ότι είναι καλύτερος από την κίσσα που μαζεύει γυαλιστερά μπιχλιμπίδια για να γαμήσει, μην και χαθεί το είδος, του αχόρταγου ανθρώπου, χόμο ισατιάμπιλισ. Αμάρτησα για τα γαμημένα τα γονίδια μου, κατάλαβες;

Ο δεσμοφύλακας διαβιεί κι αυτός στη φυλακή.
Κατάλαβες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: