Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Πως η επιστήμη έβλαψε (συν τοις άλλοις) την Ανθρωπότητα

Καταρχάς να διευκρινίσω ότι δεν πρόκειται για υποστηρίξη ότι η επιστήμη είναι κακή. Απλά, στην προηγούμενη ανάρτηση ανέφερα ότι όπως και η θρησκεία έτσι και η επιστήμη μπορεί να έχουν και οι δύο σαν στόχο το γενικότερο καλό αλλά είτε από σφάλμα ανθρώπων είτε από απρονοησία είτε από ανοησία να βλάψουν τελικά αντί να βοηθήσουν. Ο φίλος και συν-μπλόγκερ Άμπαν είπε ότι όχι, η επιστήμη δεν έχει βλάψει την ανθρωπότητα, ούτε καν κατά λάθος, πράγμα το οποίο φυσικά και δεν αληθεύει.


Αρκεί να δούμε τί έχει γίνει με το περιβάλλον, που κατ'επέκταση αντανακλά αρνητικά στον άνθρωπο, για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας αλλά δυστυχώς είναι και πολλά άλλα που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον άνθρωπο, πάντα για το καλό του.

Πιάσε, ας πούμε τους γιατρούς και το ζήτημα της υγείας, γενικά.
Ο καλός επιστήμων, ο γιατρός, που έχει σπουδάσει ένα κάρο πράγματα και οπωσδήποτε γνωρίζει πολλά περισσότερα από τον οποιονδήποτε αδαή εμένα, σου συνιστά διάφορες θεραπείες, από την πιο απλή για να χάσεις βάρος μέχρι την πιο σοβαρή για να σε γλιτώσει από τον καρκίνο. Στην πορεία σου δίνει φάρμακα, τα οποία σύμφωνα με μελέτες και στοιχεία την ευρωπαικής ένωσης αλλά και κάθε οργανισμού υγείας τις μισές φορές δεν χρειάζεσαι. Φυσικά, το κάνει αυτό για τι μιζούλα από την φαρμακευτική εταιρεία που θα τον στείλει σε "συνέδριο" στις Μαλδίβες, αλλά αν φέρεις αντίρρηση θα θιχτεί και θα σου πεί ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Και έχεις το εξής οξύμωρο, επισήμως να σου λένε "ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΦΑΡΜΑΚΑ!!!" αλλά ανεπισήμως στο συνταγολόγιο λιγότερα από τρία σκευάσματα δε σου γράφει ούτε για το φτάρνισμα.

Αποτέλεσμα; Στη δύση τα φάρμακα πλέον δεν πιάνουν, και καταλήγουμε να τα χρειαζόμαστε σαν τους πρεζάκηδες σε ολοένα και μεγαλύτερες δόσεις, μεταμορφούμενοι σταδιακά σε μία φυλή υπερευαίσθητων ανθρώπων που στη φύση θα πέθαιναν, δηλαδή αφαίρεσε η φαρμακευτική από τους ανθρώπους την φυσική ικανότητα ορισμένα απλά πράγματα να τα αντιμετωπίζει. Η επιστήμη εξασθένησε, δεν ενίσχυσε το ανθρώπινο είδος. Η ραγδαία αύξηση των αλλεργιών, ας πούμε, αποτελεί ακόμα μία ένδειξη προς αυτή την κατεύθυνση.

Και όλα αυτά τη στιγμή που σε φτωχές χώρες πεθαίνουν γιατί δεν έχουν ούτε για οδοντίατρο, πόσο μάλλον για να πάνε να φτιάξουν τα βυζγιά τους και να τα κουνάνε στις πλατείες, κάτι που η επιστήμη κατέστησε εφικτό. Πάρε λοιπόν, μία ενισχυμένη, ευεργετική δόση επιστήμης

Η οικονομική επιστήμη είναι από όλες η πιο επιβλαβής και στα αλήθεια θεωρώ ότι όλες οι οικονομικές και οικονομολογικές σχολές παγκοσμίως θα έπρεπε να κλείσουν. Η ζημιά σε κοινωνικό, ανθρωπιστικό και περιβαλλοντικό επίπεδο είναι κυριολεκτικά ανυπολόγιστη. Μιας και θεωρώ ότι είναι αυταπόδεικτο, ειδικά στην περίοδο κρίσης που διανύουμε, προχωρώ σε άλλες επιστήμες.

Ψυχολογία. Χωρίς τίποτα άλλο στα χέρια τους παρά κάποιες παρατηρήσεις σε περιορισμένο εύρος δειγμάτων και υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες, έχουν βγάλει συμπεράσματα για το τί εστί "φυσιολογικό", κάτι που ,μεταξύ μας, ξέρει ο κάθε ένας από εμάς να κρίνει. Παρόλο που ο ορισμός αυτός είναι τόσο χαλαρός, τολμούν να δίνουν χάπια, καταστέλλουν αντιδράσεις και περιορίζουν την κλίμακα της ανθρώπινης δραστηριότητας αποκλειστικά σε ότι είναι καλό για την παραγωγή, για τους μεγιστάνες δηλαδή. Και όλα αυτά, γνωρίζοντας τις παρενέργειες, οι ρουφιάνοι.

Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, είναι μία ακόμα περίπτωση που είναι τέτοιο το μέγεθος της αφροσύνης που πραγματικά ξεπερνά κάθε φαντασία. Η Ινδική τραγωδία που δεν είδαμε στις ειδήσεις (άλλοι επιστήμονες και αυτοί) είναι μία μόνο διάσταση του θέματος. Η άλλη, είναι το τί κάνει στον άνθρωπο όλη αυτή η διαχείριση γονιδίων. Εκεί, παρόλο που πολλοί έχουν κάνει προβλέψεις, η αλήθεια είναι ότι απλά δεν ξέρουμε το μέγεθος της αλήθειας, γιατί είναι σχετικά πρόσφατη η προσθήκη αυτή στη ζωή μας.

Για να μην αναφέρω τη μόλυνση από τα χημικά για τις φωτό,
που μου έγιναν όλοι φωτογράφοι ξαφνικά...
Η γενετική, έχει και άλλη μία ενδιαφέρουσα παρενέργεια, όταν εφαρμόζεται στον άνθρωπο. Οι θεραπείες για την γονιμότητα έχουν καταστήσει την κάθε μία ικανή να κάνει παιδιά, παραβιάζοντας τους φυσικούς φραγμούς. Τί εννοώ φυσικούς φραγμούς; Όταν δεν μπορώ να γεννήσω, τότε αυτό κάτι σημαίνει. Κάτι δεν πάει καλά. Είτε είμαι μεγάλη σε ηλικία, ή άλλο πρόβλημα υπάρχει. Παραβιάζοντας αυτό που η φύση λέει, βγαίνουν απόγονοι που αναπαράγουν αυτές τις αδυναμίες. Σύντομα οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να αναπαραχθούν φυσιολογικά, αν συνεχιστεί αυτό. Ήδη, οι γιατροί λένε ότι οι γυναίκες γεννούν ολοένα και πιο δύσκολα, ενώ είναι γενικά αποδεκτό ότι τα παιδιά που γεννιούνται με αυτή τη μέθοδο χρειάζονται φάρμακα πιο συχνά από ότι τα παιδιά που γεννιούνται φυσιολογικά, αν κανείς δεν το παραδέχεται ανοιχτά. Όσο σκληρό και αν ακούγεται, αν ένα παιδί πρέπει να πεθάνει πέντε μηνών στη μήτρα της μάνας του, τότε αυτό κάτι σημαίνει: ότι δεν είναι βιώσιμο από βιολογικής άποψης και για αυτό δεν πρέπει να ζήσει. Αν το σώμα της μάνας πρέπει να αποβάλει, τότε μην επιτρέποντάς το παραβιάζουμε νόμους της φύσης. Η αύξηση γυναικών που καταφεύγουν σε τεχνητή γονιμοποίηση το αποδεικνύει αυτό, αν και για άλλη μία φορά κανείς δεν το παραδέχεται ανοιχτά, παρά μόνον κατ'ιδίαν το ομολογούν.

Γιατί δεν υπάρχουν μελέτες που να παρακολουθούν πόσα παιδιά από τεχνητή γονιμοποίηση εμφανίζουν αργότερα σοβαρές ασθένειες; Οι αυτισμοί και οι επιληψίες γιατί αυξήθηκαν;
Έτσι τους κάπνισε;

Και κοίτα τώρα το ωραίο: ποιοί έχουν τη δυνατότητα για τεχνητή γονιμοποίηση, οι φτωχοί ή οι πλούσιοι; Οι πλούσιοι, φυσικά. Άρα, στη δύση πληρώνουν έναν σκασμό λεφτά για να γεννηθεί ένας βιολογικά ελαττωματικός απόγονος που χωρίς δια βίου φάρμακα δεν θα μπορεί να ζήσει, ενώ στις υπανάπτυκτες χώρες όσα υγειή παιδιά γεννιούνται πεθαίνουν λόγω πείνας ή έλλειψης υγιεινής, ακόμα ένα έγκλημα των οικονομολόγων/κατά της ανθρωπότητας.
Και γαμώ την επιστήμη!

Ακόμα: παρά τις γενετικά τροποποιημένες τροφές, τις ορμόνες που δίνουν στα ζώα και τα χημικά λιπάσματα και όλα αυτά τα ύποπτα πράγματα που κάνουν για να αυξήσουν την παραγωγή, και παρόλο που αυτή κατά γενική ομολογία επαρκεί για όλο τον πληθυσμό της Γης, οι άνθρωποι ακόμα λιμοκτονούν για γελοίους λόγους όπως η πολιτική (άλλη επιστήμη κι αυτή) ή για να ανέβουν οι τιμές στα χρηματιστήρια. Η επιστήμη , της επιστήμης, ω, επιστήμη!

Και, για να τελειώσω, θα αναφέρω μόνο ονομαστικά άλλα επιστημονικά επιτεύγματα με προφανείς συνέπειες σε όλους μας:
χρωστικές ουσίες σε τροφές
χημικά σε καλλυντικά
δηλητήρια σε υδροφόρους ορίζοντες
ακτινοβολίες διαφόρων ειδών
φωτορρύπανση
fast food
τσιγάρα (γιατί άλλο ήταν ο καπνός που κάπνιζαν οι μάγιας και άλλο αυτό το χημικό πράμα που πωλείται πανάκριβα στα περίπτερα)
αύξηση κατανάλωσης ζάχαρης
εξαφάνιση ψαριών από τις θάλασσες
ναπάλμ
κοκ, η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Όπως βλέπεις, η επιστήμη έχει βλάψει την ανθρωπότητα.




23 σχόλια:

Unknown είπε...

Η λογική στα χειρότερά της.
Το παράκανα, αλλά με πίεσαν.

Unknown είπε...

Όπως είπα, η ανάρτηση αυτή δεν έχει στόχο να δείξει ότι η επιστήμη είναι κακή αλλά ότι η λογική μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά του εαυτού της τόσο εύκολα!

Δεν ανέφερα τους γιατρούς του κόσμου, ούτε ότι το γεγονός ότι έχει πέσει το ποσοστό ανθρώπων που λιμοκτονούν, ούτε όλοι οι άλλοι τρόποι που η επιστήμη έχει βοηθήσει τον κόσμο.

Είναι προφανές ότι με τον ίδιο τρόπο που ξαφνικά όλοι στράφηκαν κατά της θρησκείας, άυριο μπορεί να στραφούν ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ κατά της επιστήμης, να μην τολμάει ο γιατρός να βγεί από το σπίτι του μην τον λυντσάρουν.

Είναι το ίδιο επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι άθεοι κατά της ύπαρξης του θεού: δεν το βλέπω άρα δεν υπάρχει. Από την άλλη, τον μαγνητισμό τον βλέπεις; Τη βαρύτητα τη βλέπεις; Βλέπεις μήπως το μποζόνιο χιγκς;

Με την διαφορά ότι εγώ δε σας έβρισα, αλλά χρησιμοποιησα τηλ ογική.

Unknown είπε...

Πρόσεξες φαντάζομαι ότι δεν είπες πως η επιστήμη σου δίνει φάρμακα, αλλά ο γιατρός.
(Σε αντιδιαστολή, ο παπάς δεν σου λέει τί να κάνεις, το λένε οι γραφές!)
Αθηνά, απλά ΘΕΛΕΙΣ (όπως οι ιεροεξεταστές) να λες αυτά που λες, και εθελοτυφλείς ακόμα για τις ίδιες τις ανοησίες που αραδιάζεις, παρότι έχεις πολύ περισσότερο μυαλό απ' όσο χρειάζεται για να δεις τις ανοησίες στις οποίες υποπίπτεις!
Είναι προφανές ότι κανείς δεν μπορεί να σε πείσει ότι δεν είναι ελέφαντας.
Η επιστήμη δεν μπορεί να βλάψει, η διαχείρισή της από τον άνθρωπο πάλι μπορεί.
Η θρησκεία πάλι βλάπτει επειδή ακριβώς εξαναγκάζει τον άνθρωπο στην άκριτη τήρηση κανόνων. Ο γιατρός ουδέποτε δε σε εξανάγκασε, μπορούσες να το αλλάξεις, την θρησκεία σου όμως δεν μπορείς, εκτός και αν δεν είσαι πράγματι θρήσκα!
Τις πολυεθνικές επίσης θα μπορούσες να τις αλλάξεις, αν είχες αποφασίσει ως άνθρωπος, ως είδος, να συμμετέχεις περισσότερο στα κοινά απ’ ότι να ιδιωτεύεις. Κι εδώ πάλι η θρησκεία παίζει μεγάλο ρόλο, μιας και ενδόμυχα σε βάζει να πιστεύεις (α) στην ύπαρξη ενός ανωτέρου όντος που καθορίζει και ελέγχει τον κόσμο και (β) στην μονομερή ενασχόληση με το εγώ σου για να σώσεις «την ψυχή σου», απομακρύνοντάς σε από την πραγματικότητα ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις από τη μοίρα του συνόλου.
Άστα να πάνε!
Και μην μπερδεύεις τη λογική με τον παραλογισμό που παρουσιάζεται ως λογική, επειδή έχεις επιδοθεί σε χιλιόμετρα τέτοιου το τελευταίο τριήμερο! Ξέρεις καλύτερα!

Unknown είπε...

[Και μην προσπαθείς να ξεφύγεις από το πνεύμα της προηγούμενης ανάρτησης - κάθε θέση έχει ουσία μόνο ότανδεν αποκοπεί από το σύνολο της ανάλυσής της και από το θέμα απότο οποίο ξεκίνησε!]

Unknown είπε...

α, και ο θεός δεν υπάρχει, γι' αυτό δεν τον βλέπω, μην το αντιστρέφεις και το παραθέτεις σαν δήθεν επιχείρημα! Δείχνει ότι απλά δεν έχεις λάβει υπ' όψη σου καν οτιδήποτε και αν σου ανέφερα σε όλα τα προηγούμενα σχόλια όπου πουθενά δεν σου ανάφερα πως δεν τον βλέπω!

Unknown είπε...

Α, και επιτέλους, τσέκαρε λίγο την αρχαία αιγυπτιακή θρησκεία που σου λέω, και τους λόγους που οι χριστιανοί προσπαθούσαν να καταστρέψουν τα πάντα. Θα εκπλαγείς!!!
Ασχολήσου ντε και λίγο με την ιστορίαααα... μας έφαγες με την ιατρική!

Unknown είπε...

Κοίτα, Άμπαν. Εδω΄δεν προσπαθώ να προσηλυτίσω ούτε να απολογηθώ για το τί πιστεύω αλλά να σου αποδείξω ότι όπως διώκεται η μία άποψη (η δική μου) μπορεί κάλλιστα να διωχθεί και η άλλη (η δική σου) οπότε οι αφορισμοί δεν είναι παραγωγικοί ούτε από την εκκλησία (ένα σφάλμα που ακόμα πληρώνει) ούτε από τους άθεους (που υιοθετούν τέτοιες τακτικές χωρίς να το συνειδητοποιούν) ούτε από κανέναν άλλον.

Όπως έχει αποδείξει η εκκλησιαστική ιστορία, το μόνο που χρειάζεται για να κάψεις κάποιον στην πυρά είναι ένας καλός επικοινωνιολόγος.

Πριν ρίξεις κάποιον στην πυρά να ξέρεις ότι καίγεσαι και εσύ. Αν θεωρείς ότι η πίστη μου είναι ανοησία, τότε είναι θέμα χρόνου να απαγορευτεί και η δική σου.

Unknown είπε...

Και μία και μιλάς για τακτικές, δε σκέφτηκες ποτέ γιατί η αθεΐα ενθαρρύνεται ενώ η κάθε πίστη προβάλλεται μηντιακά ως χαζομάρα;

Μήπως, ενώ κατηγορείς εμένα για αφέλεια, είσαι και εσύ θύμα προώθησης ιδεών που έχουν απώτερους σκοπούς που ίσως δεν έχουν ως στόχο το καλό του ανθρώπου αλλά μία παγκόσμια επικράτηση μίας νοοτροπίας που κάποιος εγκρίνει για λόγους που δε μας λέει;

Άλλο σενάριο και αυτό. Για σκέψου το!

Unknown είπε...

Μάνα μου, η εκκλησία δεν διώκεται σήμερα, μανία καταδίωξης έχει γιατί ακριβώς χάνει φράγκα… εεε πιστούς!!!
Κάποτε διωκόταν, αλλά από άλλες θρησκείες και πολιτικές εξουσίες και όχι από την επιστήμη
Η επιστήμη τώρα εκδιώχθηκε από τη θρησκεία, αλλά ευτυχώς δεν διαφαίνεται να ξανα-υποπίπτει ο άνθρωπος στο φασισμό της θρησκολατρείας, μάλλον δεν θα ξαναδιωχθεί.
Η θρησκεία είναι κάτι το καθολικό και συνεπώς φέρει ευθύνη ως θεσμός για ότι συμβαίνει. Εσύ απλά τώρα προσπαθείς με σοφιστίες να δώσεις συλλογική ευθύνη στην επιστήμη για να την κάνεις ισοδύναμη με την θρησκεία και να έχεις κάτι να βαυκαλίζεσαι, μιας και η επιστήμη αφαιρεί φράγκα … εεε χειραγωγημένο ποίμνιο, από την εκκλησία.
Η εκκλησιαστική ιστορία τώρα δεν απόδειξε ποτέ ότι χρειάζεσαι καλό επικοινωνιολόγο. Καλό σοφιστή και μπόλικη εξουσία απέδειξε ότι χρειάζεσαι, γιατί οι άνθρωποι εκείνης της εποχής δεν πίσθηκαν από επικοινωνιολόγο, αλλά μέσω του φόβου!
Εγώ λοιπόν δεν έριξα κανέναν στην πυρά, αυτή είναι η δική σου εντύπωση, μόνο ηλίθιοι κάνουν κάτι τέτοιο! Εγώ απλά προσπαθώ να σου πω να ερευνάς και να μην πιστεύεις!
Θες να ερευνήσεις και τις γραφές, ελεύθερα! Όμως δεν θα πάψω να σου λέω να ερευνήσεις και άλλα πράγματα! Και ειλικρινά, ψάξε αυτό που σου λέω για την αιγυπτιακή θρησκεία, και μετά πέρνα και στα αρχεία της Ρώμης αν έχεις κέφι! Το πρώτο πάντως θα σε εκπλήξει!
Δεν σου επέβαλα να με ακολουθήσεις – κατηγορώ ανοιχτά την θρησκεία σου όμως ότι αν αυτή δεν υπήρχε, ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος σήμερα! Από εσένα ζήτησα απλά να αναλογιστείς το οξύμωρο όσων πιστεύεις. Στον αντίποδα, η θρησκεία σου είναι που με απειλεί με το πυρ το εξώτερο επειδή δεν πιστεύω!
Και επιτέλους ξεκόλλα λίγο και από την άλλη σοφιστία: είμαι άθεος γιατί δεν πιστεύω σε θεούς. Αυτό δεν σημαίενι ότι πιστεύω σε οτιδήποτε άλλο, άλλωστε μόνο ο θεός, ή οι άνθρωποι, απαιτούν πίστη! Και εγώ δεν πιστεύω σε τίποτε, ανασκευάζω ανάλογα με τα δεδομένα μου κάθε φορά!

Unknown είπε...

Όχι, δεν κατάλαβες. Δεν υποστήριξα ότι διώκεται η εκκλησία. Υποστήριξα ότι διώκεται η πίστη ενώ θα έπρεπε να διώκεται η εκκλησία.

Unknown είπε...

Και ο καλός χριστούλης είπε ότι στον παράδεισο πάνε και όσοι δεν είναι χριστιανοί αρκεί να είναι καλοί και αγαθοί. Μετέπειτα το παπαδαριό τα έκανε όλα σαν τα μούτρα τους για να κάνουν μπίζνεςς και να τρώνε τον άμπακο.

Πρέπει κάποια στιγμή να κάνεις αυτό το διαχωρισμό μέσα στο κεφάλι σου.

Εγώ δε μιλάω για την μπίζνα που λέγεται εκκλησία, αλλά για την πίστη.

Unknown είπε...

Η πίστη διώκεται...
Aν εννοείς ότι διώκονται οι πιστοί (σε συμφωνία με το ότι θα διώκονται οι γιατροί) τότε ούτε αυτοί διώκονται.
Μα καλά, έχει στήσει κανείς καραούλι απ' έξω να σε στείλει στην πυρά επειδή πιστεύεις;;;
Σοβαρέψου Αθηνά.
Εκκλησία παρεμπιπτόντως είναι οι πιστοί και όχι το ιερατείο! :)
Αν τώρα θέλεις να λες ότι "διώκεται η πίστη" επειδή κάποιος σε προτρέπει να εφαρμόσεις το "πίστευε και μη, ερεύνα", ε τότε δηλώνω ένοχος και διώκτης!!!
Μόνο που ακόμα δεν σε έχω κάνει, ούτε πρόκειται να σε κάνω να φοβάσαι να βγεις από το σπίτι, ούτε σου έχω στείλει την ιερά εξέταση, όπως κάνουν συνήθως οι ποιμένες και ανώτεροι εκ των πιστών του άσπλαχνου φασίστα εν τοις ουρανοίς.
Πραγματικά σοβαρέψου...

Unknown είπε...

Α και ψιτ, ο καλός χριστούλης ήταν επαναστάτης! Μετά κάποιοι αποφάσισαν να χτίσουν έναν μύθο για να εκμεταλλευτούν τον κόσμο μέσω της «πίστης»!

Unknown είπε...

[Και να τον βυθίσουν για αιώνες στο μεσαίωνα και να εξαλείψουν κατακτήσεις του ανθρώπου που ακόμα δεν έχει καταφέρει ο κόσμος να επαναφέρει στο προσκήνιο και δεν ξέρω αν και πως θα τα ξανακαταφέρει - δυστυχώς το κακό είναι μεγάλο και έχει ήδη γίνει...]

Unknown είπε...

Από αφηρημάδα, απάντησα στα σχόλια του προηγούμενου ποστ.

Ωστόσο, κοίτα κι αυτό:
http://www.signsofthetimes.org.au/items/imagine-a-world-without-christianity

Unknown είπε...

Άμα δεν πιστεύω σε κάτι, τότε πώς γίνεται όποιος δεν πιστεύει σε αυτό που πιστεύω να είναι χαζός;;; Επιτέλους! Δεν πιστεύω, δεν μπορείς να πιστεύεις σε αυτό που πιστεύω γιατί τότε δεν πιστεύεις, απλά!
Η κρίση πως «όποιος πιστεύει σε θαύματα ή σε πράγματα που προσβάλλουν τον κοινό νου είναι ανόητος» δεν έχει κάτι το απολίτιστο μέσα της – παρά μόνο για όποιον έχει τη μύγα. Εκεί άλλωστε βρίσκεται και ο φασισμός της (όποιας) πίστης και θρησκείας. Δεν δέχεται την κρίση! Όπως και όποιος δεν διαθέτει κάτι παραπάνω από ένα σαθρό υπόβαθρο για τις θέσεις του.
Δεν ενδιαφέρει κανέναν να αποδείξει ότι δεν υπάρχει θεός. Κανείς δεν αποδεικνύει κάτι που δεν υπάρχει, είναι σαν εσύ να προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
Και δεν περιμένω από την επιστήμη να μου αποδείξει κάτι το οποίο προσβάλει τη νοημοσύνη μου!
Δυστυχώς όσα υπάρχουν γύρω είναι αποτέλεσμα του χριστιανισμού, αυτό δεν το αρνήθηκα. Γι’ αυτό είπα ότι θα ήταν κλάσεις ανώτερος αν αυτός δεν είχε υπάρξει ποτέ!
Ο χριστιανισμός θα καταπέσει νομοτελειακά, όπως και τόσες άλλες θρησκείες, όταν το κοινωνικοπολιτικό υπόβαθρο το απαιτήσει. Το βασικό μας πρόβλημα όμως δεν είναι αυτός, μιας και αυτή τη στιγμή δυστυχώς είναι και θα παραμένει εσαεί, άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία της ανθρωπότητας και θα φέρει την ευθύνη για την τροχοπέδη που της έβαλε. Το βασικό μας πρόβλημα είναι ότι η πίστη (στο οτιδήποτε) βλάπτει!

Unknown είπε...

Διάβασε λίγη ψυχολογία, τότε.

Και δείχνεις να ξεχνάς ότι η πίστη η ίδια σου έδωσε τα νοητικά εργαλεία να την αμφισβητήσεις. Ξεχνάς ότι η επιστημονική έρευνα η ίδια ξεκίνησε μέσα στα μοναστήρια και ότι ακόμα και η γενετική καλόγερος την σκέφτηκε.

Είσαι προκατηλειμένος, κάτι που δεν περίμενα από εσένα.

Δυσφημείς όσα πρεσβεύεις.

Unknown είπε...

Και τι ακριβώς θα μου πει η ψυχολογία τότε; Ότι ο άνθρωπος δημιουργεί τον θεό για να αντικαταστήσει τον πατέρα του; Χαίρω πολύ. Όμως με τον πατέρα του μιλάει, δεν τον πιστεύει, τον θεό γιατί πρέπει σώνει και καλά να τον πιστεύει;
Καμία πίστη δεν μου έδωσε εργαλεία, μου αφαιρεί, τέτοιες ανοησίες σας ζητάνε να χάφτετε από άμβωνας.
Και η επιστήμη δεν ξεκίνησε από τα μοναστήρια. Αυτό έγινε αφού πρώτα η θρησκεία βύθισε τον κόσμο στον σκοταδισμό και της αφαίρεσε την επιστήμη. Η επιστήμη ξεκίνησε πολύ νωρίτερα – εκτός και αν θες να υποστηρίξεις ότι ο ιπποκράτης ή ο αρχιμήδης, ήταν μοναχοί! Είναι προφανές ότι στην ιστορία υπήρξαν και επιστήμονες μοναχοί (φωτεινές εξαιρέσεις – απόλυτα λογικό να υπάρχουν – αν υπολογίσεις το σύνολο των μοναχών που πέρασε κατά τη διάρκεια της ιστορίας από τη γη)
Ο μόνος που μιλάει με προκαταλήψεις εδώ πέρα είσαι εσύ (όπως και ο κάθε άκριτα πιστός). Πετάς αστήρικτα πυροτεχνήματα που τις περισσότερες φορές δεν ισχύουν ούτε στο ελάχιστο, νομίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό δίνεις επιχειρήματα.
Και σκέψου λίγο πόσο οξύμωρο είναι να κατηγορεί για προκαταλήψεις κάποιος που έχει αποδεχθεί πως υπόκειται στην προκατάληψη της πίστης!!!
[Οι πιστοί, άραγε, δυσφημούν την ανθρώπινη νοημοσύνη;]

Unknown είπε...

Προφανώς δεν έχεις διαβάσει ψυχολογία, άμπαν, και συνιστω΄να το κάνεις.

Η επιστήμη ξεκίνησε πολύ πιο πριν από τους έλληνες αλλά αν δεν ήταν η χριστιανική σκέψη της αλληλοβοήθειας και του "ερευνάτε τας γραφάς" ούτε σχολεία (για τον πολύ λαό) δεν θα υπήρχαν, ούτε νοσοκομεία. Ο Άγιος Βασίλειος ήταν που μέσα στα πλαίσια της χριστιανικής ηθικής ίδρυσε τις φιλανθρωπίες και το πρώτο νοσοκομείο ιδρύθηκε πάλι από χριστιανούς. Η κοινωνική δικαιοσύνη, σαν έννοια, έτσι ξεκίνησε διότι χωρίς τον χριστιανισμό το μόνο δίκαιο που υπήρχε ήταν του ισχυρού.

Αυτά είναι ιστορικές αλήθειες που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί.

Για αυτό η Ιησούς ήταν επαναστάτης.

Τώρα, αν ο παπάς αποσιωπά το "ερευνάτε τας γραφάς" και προωθεί "πίστευε και μη ερεύνα", είναι γιατί σαν άνθρωπος έχει τις αδυναμίες του.

Να υπενθυμίσω ότι όσα έχω πεί ως τώρα είναι ιστορικά βεβαιωμένα και ότι ως τώρα δεν χρειάστηκε να πω καν ψέμματα για να στηρίξω τη θέση μου, ενώ εσύ δείχνεις να έχεις χάσει την ψυχραιμία σου.

Νομίζεις ότι θέλω να υποτιμήσω την επιστήμη, τη στιγμή που έκανα σαφές ότι μόνο σα νοητικό πείραμα έγραψα την ανάρτηση, για να σου δείξω πόσο εύκολα μπορεί κανείς να αποδείξει το οτιδήποτε.

Τέλος πάντων, για κερασάκι στην τούρτα έχω το εξής: σε κάποιο προηγούμενο σχόλιό σου ανέφερες την τελετή της βάπτισης. Κι όμως, φίλε μου, η Αόρατη Μελάνη, τις προάλλες μας έλεγε για το πως οι άθεοι της παρέας έκαναν τη δική τους βάπτιση. Δεν είναι γελοίο, να καταργείς τη βάπτιση για να κάνεις βάπτιση;

Αυτό είναι που κάνουν οι άθεοι: ξανα-ανακαλύπτουν τον τροχό.

Unknown είπε...

Πρέπει να με δουλεύεις έτσι; Όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί, χιλιάδες χρόνια προ του χριστιανισμού, δεν είχαν σχολεία! Ούτε καν οι ασιατικοί λαοί δηλαδή, που δεν πιστεύουν στο χριστιανισμό, ή τον μωαμεθανισμό (αίρεση του χριστιανισμού) δεν εκπαιδεύουν τα παιδιά τους! Μόνοι οι καλοί χριστιανοί! Ούτε νοσοκομεία έχουν και προφανώς αφήνουν τους ανθρώπους τους να πηγαίνουν σαν τα σκυλιά στ’ αμπέλια!
Και μετά μιλάς εσύ για παρωπίδες!!!
Μιλάς για κοινωνική δικαιοσύνη στο χριστιανισμό; Λες και καμία άλλη κοινωνία δεν είχε δικαιοσύνη! Πρέπει να με δουλεύεις όταν ακόμα και σήμερα, το Ρωμαϊκό δίκαιο είναι που ισχύει και όχι το χριστιανικό!
Αυτά καλή μου δεν είναι αλήθειες όπως θες να τις παρουσιάσεις, είναι ιστορικά γεγονότα που θα συνέβαιναν ούτως ή άλλως και απλά ο χριστιανισμός τα καπηλεύεται, και όσοι εθελοτυφλούν τον πιστεύουν!
Και δεν ασχολούμαι με τον παπά, αυτός τη δουλειά του κάνει για να σε κλέβει με το γάντι, ασχολούμαι με εσένα που πιστεύεις χωρίς να ερευνάς! Γιατί δεν διερευνάς τίποτε αν μου λες πως έχεις έναν φιλεύσπλαχνο θεό που καταδικάζει τον Ηρώδη για την παιδοκτονία και ο ίδιος έχει αφήσει εκατομμύρια παιδάκια να πεθάνουν χωρίς να έχουν φταίξει σε τίποτε!
Αυτό το δημιούργημα που λέτε για φιλεύσπλαχνο πατέρα, άμα βγάλεις τις παρωπίδες σου θα το δεις σαν άσπλαχνο φασίστα!
Και αν πιστεύεις ότι έδειξες κάτι με το νοητικό σου πείραμα, είσαι γελασμένη, δεν έδειξες ότι μπορείς να αποδείξεις κάτι, αλλά ότι πολύ εύκολα μπορείς να γράψεις έναν σοφιστικό λίβελο που όσοι «πιστεύουν» θα τον θεωρήσουν απόδειξη, γιατί έτσι θες να τον θέσεις ανάμεσα στους ομό-πιστούς σου!
Και επιτέλους (χωρίς καν να ξέρω για τι μιλάς, και χωρίς καν να με νοιάζει), επειδή κάποιος έκανε κάτι, δεν σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι ενστερνίζονται αυτόν!
Είναι σαν να μου λες ότι επειδή κάποιος ηθοποιός τσόντας κάνει περιτομή, είναι εβραίος!
Ε-ΜΑ! Βγάλ’ τες επιτέλους τις έρμες!!!

Unknown είπε...

Αναμασάς τα ίδια.
Δεν έχει νόημα η συζήτηση γιατί παρερμηνεύεις τα πάντα. Δεν είπα ότι δεν υπήρχε σχολείο, αλλά δεν ότι ήταν μόνο για τους πλούσιους. Ακόμα και η δημοκρατική Αθήνα, ήταν τέτοια μόνο για τους λευκούς, πλούσιους άντρες.

Ακόμα και οι Έλληνες, ωστόσο, πριν την έλευση του χριστιανισμού είχαν μιλήσει για έναν μοναδικό θεό.

Εξακολουθείς να ταυτίζεις τις αδυναμίες των κληρικών με την πραγματική χριστιανική ηθική, δύο πράγματα που καμμία σχέση δεν έχουν, για αυτό και μιλάς για τσόντες και ναζί.

Τέλος, αν λα΄βουμε υπόψιν όλα όσα λές, τότε δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε επιστήμη, ούτε θρησκεία, γιατί και οι δύο είχαν τις (υπολογίσιμες πρέπει να πω) παράπλευρες απώλειές τους.

Να καταργήσουμε την ιατρική επειδή λόγω έλλειψης μικροσκοπίων είχαν κάνει μεταγγίσεις με αίμα ζώων σε ανθρώπους, μιας και δεν ήξεραν για τις ομάδες αίματος; Να καταργήσουμε την αστρονομία επειδή με πρόφαση αυτή κατασκευάστηκαν καταστροφικά όπλα; Να καταργήσουμε τον αθλητισμό επειδή μερικοί παίρνουν αναβολικά ή χρηματίζονται;

Η λογική σου είναι μονόπλευρη, παντελώς ανάρμοστη σε έναν συζητητή που θέλει να λέγεται αντικειμενικός.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Αααααααχαχαχαχαχα!
Αθηνά, δεν αναμασάω τίποτε! Εσύ πηδάς από εδώ και από εκεί, γιατί δεν μπορείς να έχεις μια στιβαρή θεώρηση του κάθε θέματος που πιάνεις! Όχι γιατί φταις εσύ, αλλά γιατί ακριβώς αυτό είναι το μειονέκτημα της «πίστης».
Ποιος ακριβώς σου είπε ότι τα σχολεία ήταν για τους λευκούς πλούσιος στην Αθήνα; Ή στις υπόλοιπες κοινωνίες; Έχεις κάποιες αποδείξεις γι’ αυτά που επικαλείσαι; Γιατί παντού και πάντα, όλα τα παιδάκια πήγαιναν σχολείο. Προφανώς παντού και πάντα, τα πλουσιότερα παιδάκια έχουν περισσότερες ευκαιρίες!
Οι αρχαίοι έλληνες είχα μιλήσει για έναν και μοναδικό θεό, αλλά ουδέποτε απέδωσαν πίστη σε αυτόν. Φιλοσοφικά επίσης μίλησαν για ένα σωρό άλλα πράγματα, από τα οποία μάλλον γνωρίζεις μόνο όσα αποφάσισε να υιοθετήσει ο χριστιανισμός για δικά του.
Και μη μου μιλάς για χριστιανική ηθική. Για το θεό, η θρησκεία που έφερε στον κόσμο τον μισογυνισμό και που στο όνομα του θεού θυσίασε εκατομμύρια, που ευαγγελίζεται τη μιαρότητα του ανθρώπου, απέχει παρασάγγες από μια κάποια ηθική. Άσε που η ηθική είναι θρησκευτικό κατασκεύασμα. Χιλιάδες οργανισμοί χωρίς κάποια θρησκευτική ηθική, είναι πολύ ηθικότεροι του ανθρώπου!
Για τσόντες μίλησα επειδή εσύ μίλησες για κάποιον που άθεο που τέλεσε βάφτιση, να το κοιτάξεις. Για ναζί μίλησα γιατί ο θεός που ευαγγελίζεσαι είναι φασίστας. Με τις αδυναμίες των κληρικών δεν έχω καν ασχοληθεί, και το λέω συνεχώς: Δε με νοιάζουν οι κληρικοί, αυτοί παρουσιάζουν όλα τα προσωπεία, όπως και η ανθρωπότητα στο σύνολό της, το κατασκεύασμα της θρησκείας είναι το πρόβλημα.
Η επιστήμη παιδί μου δεν έχει παράπλευρες απώλειες (άντε πάλι από την αρχή) οι ανθρώπινες εφαρμογές έχουν. Η θρησκεία όμως είτε σφάζει στα ίσα (ουχί παράπλευρα), είτε ευαγγελίζεται έναν φιλεύσπλαχνο πατέρα που όμως παράτησε τα παιδιά του στην τύχη τους. Άντε κάντο κι εσύ στα δικά σου λοιπόν! Και φέρσου τους το ίδιο φιλεύσπλαχνα όσο ο θεός σου στον άνθρωπο!
Και επιτέλους μάνα μου, την λογική και τα επιχειρήματά μου δεν τα θίγεις επειδή απλά θες να τα ονοματίσεις ανάρμοστα. Άντε γιατί έχω τρομάξει με την δική σου αντικειμενική ματιά και δεν ξέρω που να κρυφτώ με τα λιβελογραφικά παραληρήματα περί καταργήσεως των πάντων!