Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Διαφορετικότητα; Ας γελάσω τρις!

Η διαφορετικότητα επιτρέπεται μόνο στο πήδημα και στην κατανάλωση. Πουθενά αλλού.
Οι συστεμικοί νταβαντζήδες που μας θέλουν όλους ίδιους, ξέρουν ότι με το πήδημα και φαΐ είμαστε όλοι οκ, οπότε μας στερούν όλα τα άλλα και μας επιτρέπουν αυτά τα δύο.
Είσαι ελεύθερος να πιστεύεις σε ότι θέλεις;
Όχι βέβαια! Προωθείται η ιδέα ότι ο πολιτισμένος άνθρωπος είναι ο άθεος, γιατί ο άνθρωπος που δεν πιστεύει σε τίποτα είναι μόνο αυτό: μηχανάκι του συστήματος. Σου λένε ιστορίες για τερατουργήματα αποκρύπτοντας τις καλές ιστορίες. Σου λένε ότι οι μουσουλμάνοι είναι έτσι, οι χριστιανοί αλλιώς και ότι μόνο σε μία ουδετερόσουπα θα βρεί η ανθρωπότη την ησυχία της, τη στιγμή που αυτή τη στιγμή που μιλάμε σκοτώνουν αμάχους για την πλάκα τους, για να μην κλείσει το εργοστάσιο όπλων και μείνουν τα τσιράκια χωρίς διακοπές στα φίτζι. Και το χειρότερο; Όχι μόνο σε κάνουν να μην πιστεύεις σε τίποτα, αλλά σε κάνουν και να απεχθάνεσαι όσους ακόμα έχουν την ανθρωπιά να πιστεύουν σε κάτι και να τους επιτίθεσαι, χειρότερα από ότι θα έκανες σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Γιατί, παραδέξου το, το να είναι ο άλλος πόρνη το θεωρείς δικαίωμα του, το να πιστεύει όμως στο θεό το θεωρείς εγκληματική βλακεία και το κατακεραυνώνεις με κάθε ευκαιρία.

Είσαι ελεύθερος να είσαι ότι θέλεις;
Σου έχω νέα. Δεν είσαι. Αυτή τη στιγμή στην ελλάδα έχει καταστεί αδύνατον αν είσαι ότι θέλεις. Με διάφορους τρόπους σου έχουν αποκλείσει α) το να είσαι παραγωγικός. Όποιος θέλει να παράγει το οτιδήποτε είναι είτε μη-βιώσιμος είτε παράνομος και αυτό ψάξε το για να είσαι και σίγουρος β)το να είσαι τίμιος, γιατί οι τίμιοι πληρώνουν τα γαμησιάτικα των λαμόγιων και αν δεν συμμετέχεις στις πλεκτάνες τότε σε βάζουν φυλακή ή σου παίρνουν το σπίτι, όπως ξεκάθαρα μας εξηγεί το τελευταίο φεκ σε άπταιστα Ελληνικά γ) οικογενειάρχης δεν μπορείς να είσαι γιατί η οικογένεια είναι πολυτέλεια των πλούσιων. Αν έχεις λεφτά για φακή να ταΐσεις τα παιδιά σου, τότε υποπίπτεις στην κατηγορία "φορολογητέος μέχρις τελευταίας ρανίδος" και αντιμετωπίζεσαι αναλόγως. Ο μόνος τρόπος να είσαι ότι θέλεις είναι να είσαι πόρνη, κλέφτης, λαμόγιο, πούστης (όχι με την σεξουαλική έννοια αλλά με την συμπεριφορική) ψεύτης και δοσάκιας ή όλα αυτά μαζί. Αν είσαι τίμιος άνθρωπος, σε λένε περίεργο και σε βάζουν στην άκρη.
Είσαι ελεύθερος να ψηφίσεις ότι θέλεις;
Χα! Καλό κι αυτό! Ήδη ήταν η πολιτική ένα βρώμικο άθλημα, τώρα όμως το έχουμε κάνει επιστήμη. Ήδη, αν δεν ήσουν παλιάνθρωπος και απατεώνας στην πολιτική δεν έμπαινες, αλλά πλέον εκτός που ο συναγωνισμός έχει φτάσει σε αστρονομικά επίπεδα, τώρα σύμφωνα με την τελευταία λέξη της πολιτικής μόδας, με το πρόσχημα της χρυσής αυγής, οσονούπω θα μας πούν ότι πρέπει να ψηφίζουμε μόνο ότι μας λένε.

Μα, τώρα που το σκέφτομαι, στις πολιτισμένες χώρες, στις βορειοευρωπαϊκές, δεν επιτρέπουν στο σκύλο να γαυγίσει ούτε στη γάτα να νιαουρίσει παρά μόνο τους βάζουν ηλεκτρικά κολάρα για να τα σοκάρουν αν το κάνουν. Στις πολιτισμένες αυτές χώρες, το παιδικό παιχνίδι το θεωρούν φασαρία και μαζεύουν υπογραφές να σε διώξουν από την πολυκατοικία, τόση ανοχή στην διαφορετικότητα έχουν!

Ποιά ελευθερία μου λέτε;

Και θα βγείτε τώρα να μου πείτε ότι η κακογουστιά και η ανηθικότητα είναι δικαίωμα; Και, χειρότερα ακόμα, ότι αν εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου είμαι κακός;

Τι λές τώρα;

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Κοίτα να δεις, η ελευθερία βρίσκεται στην επιλογή ανάμεσα στα ίδια σκουπίδια που καταναλώνουν οι άλλοι.
Και μιας και είσαι κολλημένη και βάζεις την θρησκεία ανάμεσα στις ελευθερίες, την μεγαλύτερη ανελευθερία του ανθρώπου που υπήρξε ποτέ, σκέψου ότι ακόμα κι εκεί δεν είσαι ελεύθερος να φτιάξεις τη δική σου, αλλά υποχρεούσαι να πιστεύεις ένα από τα πέντ-έξι σκουπίδια που πιστεύουν και καταναλώνουν οι άλλοι!
(Ρε κόλλημα!)
Για να είσαι ελεύθερος πρέπει να πάψεις να εξαρτάσαι και να αρχίσεις να μετέχεις ενεργά και όχι μόνο παθητικά στην πορεία της κοινωνίας, κάτι που απέχει πολύ από την φιλοσοφία του οποιουδήποτε σήμερα!
Βλέπεις, όλοι τελικά ακολουθούν το ποτάμι (κάτι ήξερε ο Θεοδωράκης :p)

Unknown είπε...

μηχανάκι του συστήματος, Άμπαν. either way.