Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Κύκλος ατετραγώνιστος

Η περίφημη επιστήμη.
Καταπιάνεται με το πως να κατασκευάσει πράγματα που ήδη υπάρχουν, όπως ανθρώπινα πλάσματα  τη στιγμή που υπάρχει το σεξ, ενέργεια από το φως τη στιγμή που υπάρχουν τα φυτά που με λίγη χλωροφύλη τρέφουν όλο το οικοσύστημα, τεχνητά κατοικίδια που δεν μπορούν να επιζήσουν χωρίς διαρκή και εντατική ανθρώπινη, πολυδάπανη φροντίδα τη στιγμή που  η απλή ημίαιμη γάτα ή σκύλος ζούν με ελάχιστα και κερδίζουν το φαΐ τους δουλεύοντας για εμάς.

Ξοδεύει ένα σκασμό λεφτά για να μην αναπαράγεται και μετά άλλον έναν σκασμό λεφτά για τεχνητή γονιμοποίηση, γιατί με αυτά που κάνει, το ανθρώπινο είδος θα είναι στείρο όπως τα τεχνητά του κατοικίδια, ανίκανοι να ζήσουν χωρίς τεχνητή υποστήριξη.

Περνά την αιωνιότητα προσπαθώντας να αυξήσει το βίο του με τεχνολογίες, φάρμακα και απίθανα ποσά μελέτης και πόρων, αλλά μετά μιλά για μειώσεις πληθυσμών.

Αντλεί απίστευτα ποσά ενέργειας για να φτιάξει αυτό που καταστρέφει αντλώντας την.

Όσο πιο προηγμένη η επιστήμη, τόσο πιο μεγάλη η καταστροφή.

Μπράβο στην ανθρώπινη διάνοια.

Kudos.



2 σχόλια:

Unknown είπε...

Το να σου πώ βέβαια ότι η επιστήμη δεν φταίει, αλλά όσοι την έταξαν στην υπηρεσία της ανοησίας που δέρνει τον σύγχρονο άνθρωπο, προφανώς θα αποτελέσει φωνή εν τη ερήμω...

Unknown είπε...

η ανθρώπινη απληστία/αδυναμία είναι παντοτινή.
εδώ δεν κατάφεραν αιώνες θρησκευτικής κατήχησης να την εξαλείψουν, θα το καταφέρουν μερικοί ασπροφορεμένοι βουτυρομπεμπέδες από το ωραίο τους γραφειάκι χωρίς να λερώσουν τα χέρια τους;