Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Και όποιος παρεξηγηθεί, παρεξηγήθηκε.

Το πρόβλημα υπογεννητικότητας στην δύση έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις που πλέον απειλεί την κυριαρχία των αγαπημένων μας εθνών. Γιατί μπορεί να είμαι Ελλαδίτισσα αλλά αγαπάω και χώρες όπως η Σουηδία ή η Νορβηγία που έχουν θέλγητρα άλλα. Και πολύ θα απογοητευόμουν αν αυτοί οι παράδεισοι πολιτισμού υπέκυπταν λόγω υπογεννητικότητας στη βαρβαρότητα.

Και μη σας φανεί ρατσιστικό αυτό, γιατί εφόσον γεννηθήκαμε σε έναν τρόπο ζωής, τότε αν αναγκαστώ να ζήσω με άλλον επειδή θα είναι περισσότεροι οι μουσουλμάνοι (άρα αυτοί θα λαμβάνουν αποφάσεις) τότε απλά δεν θα μου αρέσει.

Κοίτα τώρα το εξής: επειδή ακριβώς είμαστε πολιτισμένοι, και πάνω από όλα πολιτισμένοι, δεχόμαστε σαν κανονική την ύπαρξη ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Αποτέλεσμα; Ενώ στις άλλες κοινωνίες ακόμα και οι ομοφυλόφιλοι αναγκάζονται δια της βίας στην ουσία να τεκνοποιούν, στην πολιτισμένη ευρώπη δεν τεκνοποιεί κανείς είτε γιατί οι ομο το'χουν τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι, είτε γιατί το συλλογικό κόστος στήριξης ανθρώπων που δεν παράγουν (καλλιτέχνες, φιλόσοφοι, πολιτικοί, παπαρολόγοι, κοκ) καθιστά την οικογένεια ασύμφορη. Και αυτό είναι ζήτημα πολιτικής.

Δεν έχω τίποτα με τους ομοφυλόφιλους. Ξέρω ότι δεν έχουν επιλέξει να είναι αυτό που είναι ούτε μπορούν να αλλάξουν, ακόμα και με όλες αυτές τις τύψεις που τους έχει φορτώσει η κοινωνία. Φυσικά και δεν περιμένω ούτε να αλλάξουν, ούτε να πεθάνουν ούτε τίποτα άλλο, ούτε τους θεωρώ άρρωστους, ούτε με άλλον τρόπο πιστεύω ότι κάτι πρέπει να γίνει με αυτούς.

Αν όμως δεχτούμε να θεωρηθούν κανονικοί, τότε απλά θα υποστούμε τις συνέπειες, σε κοινωνικό και εθνικό επίπεδο. Ήδη μία από αυτές τις βόρειες παραδεισένιες χώρες βάζει τα έξοδα πηδήματος στα ζευγάρια για να αναστρέψουν την κατακρήμνιση της γεννητικότητας. Και είναι μυστήριο, γιατί σε αυτές τις χώρες έχουν όλα τα καλά του κόσμου: λεφτά, υποδομές, κοινωνικό κράτος, ασφάλεια, σταθερότητα, κοκ, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι ο φόβος για το αύριο που τους εμποδίζει αλλά η κοινωνική αποδοχή της φιληδονίας ως σκοπό ζωής. Θέλω να πω, το πήδημα είναι μέρος της ζωής αλλά όχι το μόνο, με άλλα λόγια. Κατά περίεργη σύμπτωση, αυτή η χώρα είναι πρώτη στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Και, βάσει αυτού του νέου ηδονισμού, που ένα σκέλος μόνο είναι η αποδοχή της ομοφυλοφιλίας, οι δυτικοί κάνουν εκτρώσεις για λόγους εγωισμού, λάηφστάηλ, οικονομικών, κοκ, και αφήνουν την ανατροφή των παιδιών τους σε αναποφάσιστους επιστήμονες, τη στιγμή που οι μη-δυτικοί τεκνοποιούν με ραγδαίους ρυθμούς και ανατρέφουν οι ίδιοι τα παιδιά τους ενσταλλάζοντάς τους τις δικές τους αξίες και όχι αυτό που υποδεικνύει η κάθε υπεροπτική τσούλα με πτυχίο πληρωμένη από την τάδε πολυεθνική για πουλήσει προϊόντα με βιταμίνες..

Άρα, έχουμε ένα δίλημμα: πολιτισμός και εξαφάνιση ή βαρβαρότητα και διαιώνιση; 

7 σχόλια:

Jolly Roger είπε...

Τι σχεση εχει η υπαρξη και η αποδοχη των ομοφυλοφυλων σε μια κοινωνια με την (υπο)γεννητικοτητα αυτης της κοινωνιας;

Εκτος αν εννοεις οτι με το να αποδεχομαστε σαν κοινωνια τους ομοφυλοφυλους μειωνεται ο αριθμος των "διαθεσιμων" ετεροφυλοφυλων ζευγαριων και άρα οι γεννησεις.

Πουθενα δεν υπαρχει καποια ερευνα που να συσχετιζει τον βαθμο αποδοχης της ομοφυλοφυλιας με τον αριθμο των γεννησεων. Εισαι η πρωτη που το σκεφτηκε ;-)
Και μαλλον η μοναδικη που σκεφτεται ετσι.

Αντιθετα υπαρχουν παμπολλες ερευνες που αποδεικνυουν τον συσχετισμο αναμεσα στην χειραφετηση των γυναικων, την (οικονομικη κυριως) ανεξαρτησια τους και την υπογεννητικοτητα.

Η μια "λυση" για να κανουν περισσοτερα παιδια οι γυναικες ειναι να τους καταργησουμε τα δικαιωματα, να τις εξαρτησουμε οικονομικα απο τους αντρες, να τις κλεισουμε σε μια κουζινα. Ισως να τους ριχνουμε και κανενα χαστουκι πότε πότε, όπως τον παλιο "καλό" καιρο.
Αυτη η "λυση" με βρισκει 100% αντιθετο. Θα θεωρουσα εφιαλτικη μια τετοια κοινωνια.

Δεν εχω να προτεινω κατι για την υπογεννητικοτητα. Αλλωστε την θεωρω σωστη. Μακαρι να μεινουμε οι μισοι πανω στον πλανητη.
Παντως με το να καταργησουμε τα όποια ελάχιστα δικαιωματα των ομοφυλοφυλων, μονο την υπογεννητικοτητα δεν βοηθαμε.

Unknown είπε...

Φυσικά και εννοώ την έλλειψη διαθέσιμων αρσενικών.

Επίσης διευκρινίζω ότι δεν αποτελεί τη μόνη αιτία για το δημογραφικό πρόβλημα.

Κάτι που δεν διευκρίνισα είναι ότι κι εγώ θαρρώ πως λιγότεροι (με εργαλείο την τεχνολογία, φυσικά) θα ήμασταν καλύτερα λιγότεροι.

Ωστόσο, είναι έτσι στημένο το παιχνίδι του καπιταλισμού, ώστε να κερδίζουν οι περισσότεροι: οι περισσότεροι πελάτες, οι περισσότεροι φαν, οι περισσότεροι ψηφοφόροι, κοκ.

Φαντάσου, πχ, να καταστεί πιο συμφέρον αντί για βίβλους να πωλούνται κοράνια και αντί για χριστουγεννιάτικα δέντρα, κοκ.

Επίσης, η γυναικεία διάσταση αναφέρεται στο κείμενο, συμφωνώ όμως μαζί σου ότι ούτε τα γυναικεία ούτε τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων πρέπει να κοπούν.

Οι συνέπειες όμως παραμένουν τρομερές.

Και ενώ μία γυναίκα μπορεί να δουλεύει και συγχρόνως να εργάζεται, οι ομοφυλόφιλοι δεν τεκνοποιούν. Θεωρώ ότι αυτός είναι και ο λόγος που σε όλες τις θρησκείες θεωρείται αμαρτία.

Jolly Roger είπε...

ΜΙα λυση - που εφαρμοζεται ηδη στις δυτικες χωρες - ειναι να μπορουν τα ομοφυφιλα ζευγαρια να υιοθετουν παιδια. Υπαρχουν παμπολλα παιδια διαθεσιμα για υιοθεσια, πολυ περισστοτερα απο τα ομοφυλα ζευγαρια.
Τοσοι και τοσοι αλκοολικοι και ναρκομανεις που παρατανε τα παιδια τους στον δρομο. Ασε που οι ομοφυλοι γονεις εχουν αποδειχτει πολυ καλοι γονεις.

Γραφεις: "οι ομοφυλοφιλοι δεν τεκνοποιουν". Ξεχνας τις γυναικες ομοφυλοφιλες, που ειναι σχεδον ισες αριθμητικα με τους αντρες.

Η διαφωνια μας βρισκεται στους αριθμους. Εσυ πιστευεις οτι ο αριθμος των ομοφυλων ζευγαριων (σε συνδυασμο με την κοινωνικη αποδοχη τους) ειναι τοσο μεγαλος, που μειωνει τον αριθμο των διαθεσιμων αντρων [*]. Εγω πιστευω οτι ο αριθμος τους ειναι πολυ μικρος.

Πιστευω επισης οτι η υπογεννητικοτητα των πλουσιων δυτικων χωρων οφειλεται κατα 99% στα δικαιωματα της γυναικας, οχι στους ομοφ.

[*] Αν πιστευεις οτι πασχουμε σαν κοινωνια απο ελλειψη διαθεσιμων αντρων: ξερω μερικους αντρες, που ειναι προθυμοι να αυξησουν την διαθεσιμοτητα τους, ωστε να καλυψουν το κενο που άφησαν οι ομοφυλοφιλοι ;-)
Βιολογικα ειδωμενο, η αντρικη διαθεσιμοτητα ειναι απειρη. Περιοριζεται μονο απο κοινωνικους παραγοντες (π.χ. μονογαμια, λεφτα, θρησκεια).

Υ.Γ. Γραφεις "φαντασου να καταστει πιο συμφερον αντι για βιβλους να πωλουνται κορανια".
Η αντικατασταση ενος σκοταδιστικου θρησκευτικου βιβλιου με ενα αλλο σκοταδιστικο θρησκευτικο βιβλιο ειναι εξω απο συμφεροντα. Αυτες οι εκδοσεις ποτέ δεν εγιναν για οικονομικο συμφερον.

Τα θρησκευτικα βιβλια θα εκδιδονται παντα αναλογα με τους φανατικους που θα θελουν να τα διαβαζουν. Προσωπικα με ενοχλουν οι φανατικοι, σε οποια θρησκεια και αν ανηκουν.

Unknown είπε...

Εάν η ομοφυλοφιλία συνδεόταν με το δημογραφικό πρόβλημα η Αγγλία προ πολλού θα ήταν έρημος..

Unknown είπε...

παρεξηγήθηκα, θαρρώ.
ήδη από το κείμενο μέσα διευκρινίζω ότι δεν είμαι κατά των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, καθώς και δεν καταλογίζω αποκλειστικά σε αυτούς την υπογεννητικότητα.

πχ, το γεγονός ότι γίνονται εκτρώσεις για λόγους λάηφστάηλ (γυναικεία δικαιώματα), καθώς και λόγους πολιτικής.

απλά θέτω ένα πρόβλημα-ερώτημα.

Άλλωστε, αν το πάρουμε όπως το λες εσύ, τότε ο μόνος τρόπος να μην ισλαμοποιηθεί (το πραγματικό θέμα της ανάρτησης) πλήρως η ευρώπη είναι να εκπολιτιστούν άμεσα οι μουσουλμανικές χώρες, πράγμα που δεν βλέπω να γίνεται σύντομα.

Να σε παραπέμψω, πάλι, στο άρθρο όπου γίνεται αναφορά περί στήριξης παπαρολόγων αντί για την οικογένεια, στον ηδονισμό ως σκοπό ύπαρξης και την εμπορευματοποίηση της ζωής.

Όλα αυτά είναι που δεν έχουν οι μουσουλμάνοι, τουλάχιστον όχι όσο οι δυτικοί.

Unknown είπε...

κύριε Βαρδάκα, ίσως το γεγονός ότι ήταν αποικιοκρατική δύναμη εξηγεί αυτό το μυστήριο.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ είπε...

Νομίζω ότι οφείλεται στην αμφισεξουαλικότητα περισσότερο..
Από εδώ η κυρία μου και από εκεί το αίσθημά μου..