Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Πόσο δίκιο είχε ο Σουρής!

Μετά την αναγγελία απολύσεων και κινητικότητας στο δημόσιο δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη, πριν καλά-καλά προλάβει να στεγνώσει το ιντερνετικό "μελάνι" δηλαδή οι απόηχοι της κοτσάνας που όλοι γνωρίζαμε ότι ξεστόμισε, βγήκε νέα αναγγελία, ευτυχώς από άλλα χείλη γιατί αν το έκανε ο ίδιος θα ήταν προφανής ο εμπαιγμός, περί προσλήψεων στο δημόσιο.

Και, κατά σατανική σύμπτωση, ο αριθμός των προσλήψεων είναι μέσες-άκρες ίδιος με τον αριθμό των απολύσεων.

Καλό;

Ακόμα καλύτερα, ο στόχος για το 2013 έχει ΣΧΕΔΟΝ καλυφθεί, τουτέστιν από τις 4000 που έπρεπε να είχαν απολυθεί, μας λείπουν περίπου 2000.

Ε, ρε γλέντια!

Για να πέσουν σε τόσο προφανείς παλαιοκομματικές τακτικές, φαίνεται ότι ο πανικός τους είναι μεγάλος. Ειδικά αν το συνδυάσεις με την έκτακτη βοήθεια από το περίφημο πλεόνασμα και τον βομβαρδισμό θετικών (υποτίθεται) ειδήσεων, τότε μάλλον έχουν χεστεί από τις μετρήσεις, και καλά κάνουν γιατί στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

Πλεόνασμα-ξεπλεόνασμα, ο κόσμος ξέρει.

Όταν, ας πούμε, κλείνει μανάβικο λόγω αναδουλειάς, τουτέστιν οι άνθρωποι δεν αγοράζουν φαΐ, τότε τα πράγματα δεν είναι καλά και καλά θα κάνει ο σαμαράς το "πλεόνασμα" ,που είναι καθαρά λογιστικό τέχνασμα, να το βάλει εκεί που ξέρει, γιατί όσο η δουλειά είναι φτηνότερη από το φαΐ ούτε παραγωγή γίνεται ούτε ανάπτυξη.

Όταν οι μόνοι που βρίσκονται στην ευχάριστο θέση να μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους είναι οι κλέφτες και τα λαμόγια (και όλοι ξέρουμε σε τοπικό και εθνικό επίπεδο ποιοί είναι αυτοί) τότε μάλλον δεν θα τους ψηφίσουμε.

Όταν στις ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων δεν γίνεται ούτε ένα σχόλιο, ούτε ένα λάηκ, όταν βαμμένοι δεξιοί βάζουν υποψηφιότητες σε συνδυασμούς του σύριζα και εν μέσω προεκλογικής περιόδου συνεργάζονται οι λύκοι  με τα τσακάλια και αναγκάζονται να αλληλοβρίζονται μήπως και αναδαυλίσουν τα πάθη, γιατί ακόμα και με τη συνεργασία κίνηση γιόκ, όταν βλέπεις και υποψήφιοι υποκύπτουν στα υπαρξιακά τους ερωτήματα και στρέφονται στην εσωτερική τους φωνούλα που λέει "μ@!@κi@ έκανες" , όταν, αντί να αντικατασταθούν οι παλιοί τσαρλατάνοι με άξιο κόσμο, έρχονται νέοι τσαραλατάνοι να πιάσουν τη θέση των παλιών, γιατί οι άξιοι άνθρωποι δεν θέλουν παρε-δώσε με το βόρβορο, ε, τότε δεν υπάρχει γυρισμός.

Όταν οι Έλληνες επιχειρηματίες εξοντώνονται για να καταληφθεί ο Ελληνικός τρόπος από αμερικανιές και ξεράσματα υποπολιτισμικής ανθυποκουλτούρας, όταν επιτρέπεται να πουλάς κινέζικα ή γερμανικά αλλά όχι να παράγεις Ελληνικά, όταν επιτρέπεται να συναλλάσσεσαι αλλά όχι να δημιουργείς, τότε τί να ψηφίσει ο απλός άνθρωπος εκτός από επιβίωση;

Και, δυστυχώς, επιβίωση σημαίνει μόνο ένα πράγμα, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα.
Ποιό είναι αυτό;

Με διαφορετική διατύπωση και από διαφορετική οπτική γωνία, ο καθένας λέει τό ίδιο, ακόμα και αν φαινομενικά μπορεί να διαφωνούμε στις επιμέρους λεπτομέρειες. Στα καφενεία και στις γιορτές, στους πεζόδρομους και στις πλατείες, οι άνθρωποι αφήνουν τα χέρια.
Ο νοών νοείτω/

Να ευχηθώ καλή τύχη σε όλους πλην εκείνων που έχουν ήδη εξαργυρώσει την τύχη τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: