Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Πως να αποτύχετε οικτρά σε οτιδήποτε κάνετε

Είναι μία μεγάλη αλήθεια το γεγονός ότι στην αγαπημένη μας χώρα ό,τι πάει να ξεκινήσει σταματά στα σπάργανα εξ αιτίας των εμποδίων που υψώνουν οι ίδιοι οι Έλληνες, παρόλο που δηλώνουν ένθερμοι υποστηρικτές της αλλαγής και της προόδου.Είναι παράνοια, αν το σκεφτείς: από τη μία λέμε ναι, και από την άλλη λέμε όχι. Είμαστε με τα καλά μας;

Πας, ας πούμε να στήσεις ένα μέρος για να στεγάσεις τους μετανάστες και, τσούπ!, αντίδραση. Ένα χώρο επεξεργασίας απορριμμάτων - αντίδραση. Ένα κεπροναπ για να περιθάλψεις τους εξαρτημένους - αντίδραση. Θες να φτιάξεις διαφάνεια, αντίδραση, αντίδραση στην αξιολόγηση , αντίδραση στο σχέδιο αθηνά, αντίδραση στην ανάπτυξη, αντίδραση στις σκουριές, αντίδραση στις ιδιωτικοποιήσεις, αντίδραση παντού και σε όλα.

Η η αιτία για αυτή την αντιδραστική στάση δε νομίζω ότι σχετίζεται με τα συμφέροντα, ούτε με την παιδεία και όλα αυτά. Ούτε είναι χαζοί οι Έλληνες, ούτε τρελοί.  Αυτό που συμβαίνει είναι ότι κανείς δεν εμπιστεύεται τις Αρχές.

Δεν εμπιστευόμαστε τις Αρχές για τίποτα.

Και πως να τις εμπιστευτούμε άλλωστε, όταν λέει "περαίωση" και σε *α*εί ανάποδα κάθε χρόνο, όταν λέει φορολογική δικαιοσύνη και σου τετραπλασιάζει τους συντελεστές, όταν λέει τακτοποίηση αυθαιρέτων και πληρώνεις οκτώ πρόστιμα για την ίδια παράβαση, όταν λέει πρώτη κατοικία και σου παίρνει μέχρι και το βρακί, όταν λέει πρόνοια αλλά κλείνει νοσοκομεία και καταργεί κλίνες, όταν λέει σταθερότης και αλλάζουν οι νόμοι ανά δίωρο, όταν λέει αξιοκρατία και σου πλασάρει στέτζ, όταν λέει έσπα και εννοεί πάρε κόσμε, όταν λέει ανακούφιση των αδυνάτων και τριπλασιάζει τις τιμές και τρώει τις εισφορές των εργαζόμενων, όταν λέει διαφάνεια και τον εκβιάζουν με λίστες
;


Έτσι, μέχρι να βρεθεί ένας άσπιλος ηγέτης που όταν λέει αξιολόγηση, αναδιάρθρωση και διαφάνεια να εννοεί αυτά και όχι ημετεροκρατία, μίζες και μαγείρεμα στατιστικών, πάντα θα υπάρχουν αντιδράσεις.

Αντωνάκη, τί λες;
Το'χεις;


Δεν υπάρχουν σχόλια: