Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Μήπως οι φιλελεύθεροι δεν είναι και τόσο φιλελεύθεροι τελικά;

Αυτό που ξέρω είναι ότι το χρέος δεν θα τελειώσει ποτέ διότι δεν είναι ότι εμείς ήμασταν αλόγιστοι και χρεωθήκαμε αλλά γιατί έτσι είναι το σύστημα ώστε όλοι να βασίζονται στα χρέη για να κάνουν μία δουλειά, διεθνώς και επιπροσθέτως επειδή ακόμα και η πιο μεγάλη υπερδύναμη χρωστάει κάτι σε κάποιον.

Άρα, δεν είναι το χρέος που συζητάμε εδώ, αυτή τη στιγμή. Αν ήταν οι ΗΠΑ θα έπρεπε να έχει καταρρεύσει από καιρό, η Γερμανία το ίδιο και για την Μεγάλη Βρετανία ή οι άλλες δυνάμεις να τρέχουν στα ιδρύματα για πενταροδεκάρες.

Εφόσον, λοιπόν, το χρέος είναι έτσι όπως είναι, γιατί τσακωνόμαστε;

Δεν ξέρω.

Όπως τα βλέπω εγώ τα πράγματα, η παραγωγική πλευρά της οικονομίας αντί να εξυγειανθεί εξοντώθηκε, ενώ η μη-παραγωγικά πλευρά της οικονομίας έμεινε όπως είναι, τουτέστιν, σε απλά ελληνικά αντί να στήνονται βιομηχανίες και επιχειρήσεις να μοιράζονται επιδόματα, να "ενισχύεται" η επιχειρηματικότητα με κρατικές δράσεις όπως τα διάφορα προγράμματα του οαεδ, και άλλα ξεφτιλικια, που όποιος τα θεωρεί "ενίσχυση της παραγωγικότητας" καλά θα κάνει να πάει να κοιταχτεί.

Μάλιστα, σε μία συζήτηση με τον Βασίλη, γύρω στον Νοέμβριο, του είχα πεί το εξής (και όπως συμβαίνει συχνά, επαληθεύτηκα) όποτε κάποιος μιλά για το νέο Pony, το αυτοκίνητο που παράγονταν στην Ελλάδα, ακολουθούν εκλογές.

Προφανώς, κάποιος δεν επιθυμεί η Ελλάδα να παράγει αυτοκίνητο και ρίχνει κυβερνήσεις. Από τη μία μπαίνει η Ελλάδα στο νοσοκομείο, αλλά μόλις πάει να κάνει τα πρώτα της βήματα της σπάμε πάλι τα πόδια. Γιατί; Ποιός είναι αυτός που δεν επιτρέπει την Ελληνική παραγωγικότητα να ανθίσει; Γιατί αυτό που βλέπω εγώ είναι ένα σωρό άνθρωποι να πασχίζουν να στήσουν κάτι δικό τους, κάτι που να βγάζει κέρδος και να είναι παραγωγικό αλλά να σκοντάφτουν στις νέες ρυθμίσεις που έχουν ψηφίσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις, όπως η τερατώδης αύξηση του ΦΠΑ,  και οι διάφορες εξυπνάδες στα εργασιακά που ενώ υποτίθεται ότι θα βοηθούσαν την παραγωγή τελικά τη διέλυσαν, κυριολεκτικά, την εξαφάνισαν. Με τις ρυθμίσεις αυτές δεν συμφέρει τίποτα! Ούτε να ασχοληθείς με τη γη, ούτε η πρωτογενής, ούτε η δευτερογενής, ούτε η παροχή υπηρεσιών, ούτε η βιομηχανία, ούτε καν το χρηματιστήριο!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ;?

ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ.

Άρα όταν ωρύονται οι φιλελεύθεροι ότι ο Τσίπρας θα φέρει την καταστροφή, αναρωτιέμαι τί να εννοούν.

Δεν ξέρω αν ο Τσίπρας καταφέρει αυτό που λέει.
Ξέρω ότι όπως κρίνουμε τον ΓΑΠ και τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο από τα αποτελέσματα, έσι θα περιμένουμε να δούμε τί θα κάνει και ο Τσίπρας για να τον κρίνουμε.
Η "λογική" που επικαλούνται πολλοί, τις προηγούμενες φορές δεν είχε τα ίδια αποτελέσματα. Δύο φορές έγινε το ίδιο σε προηγούμενες αναμετρήσεις αλλά και τις δύο αυτές φορές η αντίστοιχη δόση ήρθε πολλούς μήνες αργότερα. Άρα ποιός λέει ψέματα;

Επίσης, όταν οι Έλληνες ζούσαν με συσσίτια, οι φιλελεύθεροι λέγαν ότι όλα πάνε καλά, οπότε δεν ξέρω αν εμπιστεύομαι το κριτήριό τους.

Επίσης, ενώ οι φιλελεύθεροι θεωρούν τους εαυτούς τους λογικούς και πολιτισμένους και ανώτερους, τώρα φέρονται σαν κακομαθημένα παιδιά, τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο (όπως όταν παίρνεις ή δείχνεις να παίρνεις προσωπικά μία πολιτική) όσο και επικοινωνιακό (όπως όταν αμφισβητείς την μόλις δέκα ημερών εκλογική ετυμηγορία δηλώνοντας ότι ο λαός είναι χαζός) ή και όσον αφορά την απλή συζήτηση με τον διπλανό συνάνθρωπο που τυχαίνει να έχει διαφορετικές απόψεις (όπως σε διάφορα φόρα στα οποία αντί για λογική παρουσιάζονται επιχειρήματα όπως λόγια ή ρούχα και όχι η ουσία των δηλώσεων, από όποια πλευρά και αν προέρχονται).

Εχτές ο Βαρουφάκης έδωσε συνέντευξη στο σκαλοπάτι. Προφανώς τον έδιωξαν. Την ίδια στιγμή που ο μπλούμ έλεγε τα δικά του στην αίθουσα, ο Γιάνης έκλεβε την παράσταση δίπλα στην πίσω πόρτα. Σημειολογικά, Αρμαγεδδών. Ουσιαστικά όμως, τί σημαίνει;

Σημαίνει ίσως ότι εκνεύρισε τους άλλους;
Αν τόσο καιρό που ήταν οι άλλοι ευχαριστημένοι εμείς υποφέραμε από αφραγκίες, τότε τώρα που τους χαλάει η ζαχαρένια ίσως δούμε λίγο λαδάκι στις φακές μας;

Ο καιρός θα δείξει.

Προς το παρόν, αυτό που ξέρω είναι ότι έχουν διαψευστεί όλοι, τόσο οι υπέρ, όσο και οι κατά και είναι αδύνατη η οποιαδήποτε πρόβλεψη.







1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Γύψο, γύψο χρειαζόμαστε! Τί νοσοκομεία και κοουραφέξαλα;;;

Όπως είπα και σε έναν "φιλελεύθερο", ας έρθει η αριστερά να χάσουμε μόνο τα σπίτια, γιατί με τους φιλελευθέρους θα χάσουμε και τις λίμνες μας!!!