Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ένα για τις τράπεζες

Αυτό που δεν χωράει ο νούς μου είναι το ότι οι Ευρωπαίοι δήθεν ξαφνικά ξύπνησαν και είδαν ότι οι Έλληνες τους κοροϊδεύουν.
Δεν ήξεραν, δηλαδή, τί παιζει με τις τράπεζες τόσα χρόνια; Τώρα το έμαθαν; Αφού μαζί έκλειναν τα ντήλς και μαζί οργάνωναν το φαγοπότι με τα ΧΑΑ και τις διάφορες συμβάσεις. Αφού η μίζα πήγαινε σύννεφο και το ήξεραν όλοι, τί λέμε τώρα.

Επίσης, ο Τσίπρας, πριν εκλεγεί είχε ήδη κάνει το γύρο της Ευρώπης και πήρε την ευχή από όλους, ακόμα και μέρκελ είχε συναντήσει, είχε πάει ρωσίες, αμερικές, παντού, και μάλιστα τον αποκαλούσαν τσε της ευρώπης πριν ακόμα καν εκλεγεί.

Και τώρα εκπλήσσονται και δήθεν λένε όχι;

Δεν ξέρω, εγώ λέω ότι δεν είναι όλα έτσι όπως δείχνουν.

Εγώ ξέρω στα σίγουρα ένα. Αν οι τράπεζες τα έκαναν σκατά, δεν φταίνε οι πολίτες, γιατί ο πολίτης πήγαινε στην τράπεζα και αντί να του πουν "φύλα τα λεφτά σου έρχεται τσουνάμι" του λέγαν "πάρε δάνειο" και τον έπρηζαν με τηλεφωνήματα στο σπίτι στα οποία τον επίεζαν πολύ πιεστικά να βγάλει κάρτα και αν δεν έβγαζε τον έπαιρναν και τον ξανάπαιρναν μέχρι να απηυδήσει. Οι πολυμήχανες τράπεζες χρέωναν δύο ευρώ τη συναλλαγή, δεν ξέρω αν το θυμάστε, γιατί, λέει είναι τα έξοδα διαδικαστικά. Και ο πολίτης, που δεν είναι οικονομολόγος, έλεγε "κάτσε να δούμε, αυτοί είναι επιστήμονες, σπουδαγμένοι, κάτι θα ξέρουν" και να που οι σπουδαγμένοι τα έκαναν μαντάρα και τώρα εξακολουθούν να παίρνουν παχυλούς μισθούς, ενώ ο πολίτης όχι μόνο πληρώνει, αλλά τον
χαρακτηρίζουν και τεμπέλη, και άλλα δυσάρεστα.

Αλλά κοίτα, κύριε δεξιέ, που θες να πέσει ο σύριζα για να έρθουν οι σοβαροί κλέφτες να συνεχίσουν την εργάρα τους, ο τραπεζίτης που έκανε τη λαμογιά είναι φιλαράκι με τον πολιτικό, και ως εκ τούτου γνωρίζει τις τσιριτζάντζουλες πριν γίνουν. Φροντίζει να είναι εξασφαλισμένος με τα λεφτάκια του σε παραδείσους, και την ελληνική τράπεζα, που έχει πάψει να είναι ελληνική γιατί την πούλησε ο προδότης, λένε ότι πρέπει να την σώσει ο συνταξιούχος με τη σύνταξή του, ο εργάτης με τον μισθό του και εργάτης με τη δουλειά του.

Κοίτα όμως, αν ήσουν στα αλήθεια δεξιός δεν θα έλεγες τέτοιες κοτσάνες.
Αν οι τράπεζες εξαρτώνται από τις 3+60 των συντάξεων για να σωθούν τότε δεν είναι άξιες σωσίματος.Όπως δεν θα έδινες δάνειο σε μία χρεωκοπημένη εταιρεία, έτσι και σε μία τράπεζα που έχει βαρέσει κανόνι, είναι ηλιθιώδες να δανείζεις.

Οι τράπεζες, τα έκαναν σαν τα μούτρα τους, γιατί ήταν άρρηκτα δεμένες με τους πολιτικούς.
Άρα, οι τράπεζες πρέπει να πληρώσουν και μαζί τους οι πολιτικοί. Άρα, η παρούσα κατάσταση αποτελεί τη μεγαλύτερη διάψευση των πολιτικών και των δηλώσεων κάθε προηγούμενης κυβέρνησης ως τώρα. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να ασκηθούν διώξεις για απάτη, κατασχέσεις λογαριασμών, κοκ ΚΑΙ ΜΕΤΑ να έρθει ο οποιοσδήποτε, είτε μέσα είτε έξω από τη χώρα να μου πεί ότι ο μόνος τρόπος να σωθούν οι τράπεζες είναι να πτωχεύσω εγώ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ; ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΣΕΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΘΕΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ; 

Λένε οι δεξιοί, που θα βρεί τα λεφτά και θα μας διώξουν από το ευρώ.
Κοίτα όμως, αυτοί που έχουν τα λεφτά, είναι οι δεξιοί και οι φιλελεύθεροι. Και αυτοί είναι που θέλουν την έξοδο από το ευρώ για να επωφεληθούν από τις ισοτιμίες.
Καλό;

Τέλος, κύριοι πατριώται, να σας πω και το εξής. Αν ο Σαμαράς έχει την ψευδαίσθηση ότι θα ξαναδεί εξουσία, καλά θα κάνει να το ξεχάσει, όπως επίσης και κάθε πασόκος. Αν τολμήσει κάποιος να προξενήσει εκλογές, ο Τσίπρας θα βγεί όχι με 80 που λένε οι δημοσκοπήσεις αλλά με 100%, όχι για κανέναν άλλον λόγο αλλά γιατί σας έβγαλε όλους ψεύτες, κι ας μην έκανε αυτά που έλεγε ότι θα κάνει (ακόμα). Σας έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα γιατί με τη στάση του Τσίπρα, όσο ερασιτεχνική ή άτσαλη σας φαίνεται, έγινε προφανές ότι εσείς προδώσατε αβίαστα, χωρίς καν να πιεστείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: