Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Οδηγίες για ξεφτιλισμένους ψευτοαριστερούς

Ο Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές. Αυτή την στιγμή που γράφω βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από μία ισχαιμική αυτοδυναμία, αλλά και πάλι αποτελεί γεγονός εξαιρετικής σημασίας αυτή η άρνηση των Ελλήνων σε ότι ήξεραν εως τώρα. Δεν ήταν εύκολο για τον νεοδημοκράτη να ψηφίσει τσίπρα αλλά έγινε.

Δυστυχώς δεν έγινε επειδή ο Τσίπρας γοήτευσε τα πλήθη με τις ικανότητές του ούτε έπεισε κανέναν με τη λογική των επιχειρημάτων του.
Ούτε εγώ τον ψήφισα με τη λογική αλλά από θυμό, όπως στις προηγούμενες δυο-τρείς αναμετρήσεις.

Ο Τσίπρας είναι η ΧΑ του αριστερού, που εξηγεί γιατί η πραγματική χα πήρε ό,τι πήρε.

Θα ήθελα να δώσω, ωστόσο, κάποιες συμβουλές στον νέο (και στην ηλικία και στο αξίωμα) πρωθυπουργό μας.

Πρώτον και κύριον, μην περάσεις τη θητεία σου διαλέγοντας τί θα πείς. Ξέχασέ τα αυτά. Πάνε, περάσανε. Η επικοινωνιακή πλευρά της πολιτικής είναι πια αναποτελεσματική. Μην προσλάβεις καν επικοινωνιολόγο, γιατί όλοι αυτοί έχουν βγεί από τις ίδιες σχολές και όλο τα ίδια ξέρουν να σου λένε, έτσι που στο τέλος θα ακούγεσαι όπως ο σαμαράς ή ο γαπ, πράγμα που σε ωφέλησε σε ετούτες τις εκλογές, αλλά στις επόμενες, αν τα έχεις κάνει θάλασσα, δεν θα σε βοηθήσει καθόλου.

Δεύτερον, άσε τα σάπια. Καμμένες γαίες και άλλα φαιδρά, άσε τα, μας τα έχουν ξαναπεί από τότε που δεν ίσχυαν.Ότι είναι να κάνεις, κάνε το, χωρίς να παίξεις τις κουμπάρες.ΑΥτό θα είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Έχεις την ευκαιρία να είσαι ο πρώτος.

Τρίτον, και κυριότερον, μην ξεχνάς. Μην ξεχνάς ότι είσαι προϊόν απογοήτευσης και θυμού, άρα ή που θα κάνεις δουλειά ή σε περιμένει το ικρίωμα που δεν στήθηκε για τους άλλους, γιατί τους άλλους τους ξέραμε, ενώ εσύ αυτοανακυρήχθηκες σε ελπίδα. Μην ξεχνάς τον κόσμο για να τον θυμηθείς στις επόμενες εκλογές. Πήγαινε στα χωριά τώρα, μίλησε με τους ανθρώπους τώρα και κάνε ότι πρέπει τώρα, ώστε στις επόμενες εκλογές να σε θυμούνται για ότι έκανες. Μην εξαφανιστείς όπως ο ξεσαμάρωτος ο προκάτοχός σου, ούτε να γίνεις μαϊντανός σαν τον μπένι, αλλά κάνε αισθητή την παρουσία σου, δυναμικά. Να είσαι παρών, όπου χρειαστείς.

Τέταρτον, βιάσου. Ο βλαμμένος ο Σαμαράς αφού διάλυσε ότι είχε να διαλύσει, περίμενε πότε θα έρθει ο αη Βασίλης, χαράμισε χρόνο, καθυστέρησε όπως πάντα καθυστερούν οι δεξιές κυβερνήσεις και νόμιζε ότι αρκούν οι βολεμένοι του για να γίνουν οι δουλειές. Μην κάνεις το ίδιο λάθος, γιατί οι επόμενες εκλογές θα είναι σε ένα χρόνο, όχι σε δύο και αυτό, παρολίγον φίλε μου, θα είναι τραγικό.Τρέξε, βιάσου, δούλεψε.

Πέμπτον, βρες καλούς εργάτες. Βάλε στα υπουργεία κόσμο που να δουλέψει και όχι κόσμο που να αναρωτιέται τί κουρτίνες θα έχει το γραφείο. Αν κάνεις χάρες, τότε δεν θα γίνουν οι δουλειές και τότε σε ένα χρόνο θα είσαι στη θέση του ξεσαμάρωτου βλάκα.

Πέμπτον, κάνε ό,τι σου λέει η Ευρώπη. Εκτός από αποκρατικοποιήσεις, όλα τα άλλα είναι για καλό. Κάνε τα. Στις αποκρατικοποιήσεις πες όχι, γιατί θα πέσουν να φάνε ζωντανό όλοι μαζί, από όλα τα κόμματα.

Έκτον και τελευταίον, Οι ψηφοφορίες που έγιναν υπό την πρωθυπουργεία του Σαμαρά ήταν ένα έγκλημα. Πήγαινέ τον στο δικαστήριο. Το να διαγράφεις διαφωνούντες πριν ή και μετά από την ψηφοφορία αποτελεί παραβίαση του συντάγματος και αυτός που το έκανε πρέπει να λογοδοτήσει, πρέπει να τιμωρηθεί. Βασικά, όλες αυτές οι ψηφοφορίες θα πρέπει να επαναληφθούν, μιας και έχουν πραγματοποιηθεί υπό τέτοιες συνθήκες. Κάνε το.

Έβδομον, ζήτα συναίνεση από τον ξεφτίλα τον Σαμαρά, έτσι για να πεί όχι και να χωθεί σε ακόμα μεγαλύτερη τρύπα από αυτή που είναι  τώρα.

Αυτά, χωρίς να έχω και πολλές ελπίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: