Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Θα ψηφίσω Σαμαρά

Ο πρωθυπουργός επιμένει ότι η εκλογή Τσίπρα θα είναι καταστροφική, υπό την έννοια ότι θα υπάρξει ασυνέχεια στην πορεία της χώρας, αστάθεια, κοκ. Επικαλείται τις στατιστικές που τον θέλουν καταλληλότερο, παρότι και ο Καραμανλής ήταν καταλληλότερος αλλά έπεσε στα εκλογικά τάρταρα το 09.

Εγώ, όμως, θα ήθελα κάτι περισσότερο από αυτό για να πειστώ να ψηφίσω την σταθερότητα που επικαλείται ο Σαμαράς, θα ήθελα πεπραγμένα, θα ήθελα έναν θετικό απολογισμό της θητείας Σαμαρά, θα ήθελα να μάθω τί ήταν ακριβώς αυτό που ήταν τόσο καλό για τη χώρα ώστε να δικαιολογείται μία ψήφος υπέρ του.


Θέλω να πω, ακόμα και ο ΓΑΠ έχει κάτι να λέει. Μπορεί να τα έκανε σαν τα μούτρα του, αλλά τουλάχιστον άγγιξε την ποδοσφαιρική μαφία για πρώτη φορά στην ιστορία, τουλάχιστον έφερε την αξιολόγηση την οποία ακόμα πολεμάνε οι κρατικοδίαιτοι, άλλαξε τη στάση του Έλληνα για το κάπνισμα, έφτιαξε ένα πολύ καλό μεταναστευτικό (το οποίο ο σαμαράς μετά διέλυσε) και πρώτος μίλησε για τα χρέη των καναλιών και των εκδοτών, όταν οι άλλοι ακόμα συναλλάσσονταν μαζί τους και κατήργησε τα στέητζ που ο Καραμανλής είχε με αισχρό τρόπο προωθήσει.Αν μη τι άλλο, διέλυσε το πασόκ, μία μεγάλη υπηρεσία για τον τόπο και το έθνος. Μπορεί κάποιοι από εσάς να διαφωνείτε για το κατά πόσο ήταν σωστά όσα έκανε ο ΓΑΠ (και δικαιολογημένα, ίσως) αλλά το γεγονός είναι ότι κάτι έκανε, υπάρχει διαφορά από το πριν και το μετά.

Ο Σαμαράς, δύο χρόνια τώρα, τί έκανε;
Πως άλλαξε η Ελλάδα,εκτός που κλείσαν μερικά εργοστάσια και αυξήθηκαν τα χρεωμένα νοικοκυριά;
Αυξήθηκε ο τουρισμός; Αυτό ήταν στα χαρτιά, αφού παρόλο που οι επισκέψεις αυξήθηκαν, η τελική αποτίμηση του αποτελέσματος μας φέρνει στα ίδια, μιας και οι αλλαγές που δεν έκανε εμπόδισαν τα λεφτά αυτά από το να φτάσουν στον Έλληνα πολίτη, υπό τη μορφή πραγματικής βελτίωσης των όρων διαβίωσης, το Ελληνικό κράτος δεν έγινε καλύτερο.

Και λίγο πριν τις εκλογές, ο Σαμαράς ψήφισε να αυξηθεί ο ΦΠΑ, και στον τουρισμό!

Λίγο πριν τις εκλογές, ο Σαμαράς ψήφισε να χτυπηθούν εκ νέου οι συντάξεις και τα χαμηλά εισοδήματα και όλα αυτά γιατί ενώ μείωσε τα ελλείμματα,(υποθετικά πάντα γιατί στοιχεία δεν έχει δώσει παρά μόνο κάνουν δηλώσεις στα τηλε-παράθυρα)  το έκανε όχι μέσω διαρθρωτικών αλλαγών αλλά μέσω αδίστακτης υπερφορολόγησης.

Με άλλα λόγια, δύο χρόνια δεν έκανε τίποτα (ούτε φορολογικό, ούτε μεταναστευτικό, ούτε εκπαίδευση, ούτε υποδομές, ούτε αξιολόγηση, ούτε εκλογικό, ούτε τίποτα) και επειδή βαριόταν, τώρα εμείς θα πρέπει να φορτωθούμε νέες συνέπειες.

Και ερωτώ.
Κάνω λάθος;
Πείσε με να τον ψηφίσω.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Κοίτα να δεις τώρα…
Έχεις λοιπόν την τάση να βλέπεις μόνο αυτά που θες.
Πρόσεχέ με: Ξέρεις πολύ καλά ότι απεχθάνομαι τον ΓΑΠ, και ότι το Σαμαρά τον απεχθάνομαι ακόμα περισσότερο. Η πορεία του δεύτερου στην ελληνική πολιτική σκηνή ήταν διαχρονικά καταστροφική, όχι μόνο τμηματικά.
Αλλά…
Γκρινιάζεις για τις συντάξεις.
Κι εμένα δεν μου αρέσει. Καθόλου. Εκνευρίζομαι πάραυτα.
Αλλά με την πορεία του εργασιακού σήμερα είναι δυστυχώς αν δεν μειωθούν οι συντάξεις σε επίπεδο σχεδόν εισφοράς η χώρα δεν θα γίνει βιώσιμη. Οπότε το λάθος του Σαμαρά είναι ότι δεν μείωσε σωστά τις συντάξεις και ότι δεν μείωσε όλες τις άνω των 1000 πρώτα στα 1000 και μετά να κάνει τους απολογισμούς του.
Το ότι ψήφισε να μειωθούν όμως δεν είναι λάθος…
Απλά δεν πουλάει πολιτικά σε κανέναν…
Ενώ οι παπαριές του Τσίπρα (που ξες ότι τον συμπαθώ) ότι θα αυξήσει τα πάντα και ότι θα γυρίσει την φορολόγηση των αγροτών (άλλο καλό του Σαμαρά – όπως θες να τα κατηγοριοποιείς- που δεν βλέπεις) εκεί που ήταν αντί να βάλει τα βιβλία, ε με κάνουν να μην θέλω να τον στηρίξω...
Και πήγαν και οι οικολόγοι μαζί του και έμεινα χωρίς κόμμα :(

Unknown είπε...

Προσωπικά δεν συμπαθώ κάνεναν και η ψήφος μου θα είναι τύπου "χαράμι σου" αλλά από την άλλη, δεν σου φαίνεται και εσένα ότι ο σαμαράς κάνει τα πάντα να εκλεγεί ο τσίπρας; μάη πόιντ ιζ, λέει διαρκώς μασημενες ατάκες, επιμένει σε παλιά κλισέ και γενικά αν έχει κάνει κάτι σωστό, δεν το προωθεί ούτε το δείχνει. Δεν δείχνει να διαθέτει πολιτικό λόγο.

Ύποπτα και περίεργα πράγματα.

Unknown είπε...

Κατ αρχάς, δεν έχεις ακούσει πως τον μόνο που συνέφεραν οι εκλογές ήταν τον Σαμαρά, για να… φύγει από την κυβέρνηση;;;
Κατά δεύτερο, ο Σαμαράς δεν χρειάζεται πολιτικό λόγο.
Να πει τι; Αφού η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη και τα χέρια του δεμένα. Από την άλλη, γιατί να ορθώσει πολιτικό λόγο; Αφού αυτό που χρειάζεται είναι οι συνταξιούχοι (που δεν καταλαβαίνουν πολλά οι περισσότεροι από πολιτικό λόγο) και ο φόβος της κοινωνίας για το άγνωστο.
Αυτά τα δύο δεν τα στοχεύεις με πολιτικό λόγο!