Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Λεπτομέρεια Ζωτικής Σημασίας

Πολύς κόσμος ασχολήθηκε με το φαινόμενο της χρυσής αυγής και άλλος τόσος κόσμος ασχολήθηκε με το τί ακριβώς είναι ο άνθρωπος που ψηφίζει χρυσή αυγή.
Ξεχνούν ή ίσως δεν θέλουν να παραδεχτούν δημοσίως, ότι η χρυσή αυγή κάνει αυτό που κάθε Έλληνας εδώ και πολύ καιρό θέλει να κάνει:
να τα πεί χύμα στους 300 βολεμένους.
Και όντως, δεν υπάρχει ούτε ένας Έλλην που να μην χαίρεται ή να μην παραδέχεται ότι όλοι τους εκεί μέσα αξίζουν τον εξάψαλμο που τους σέρνει η χρυσή αυγή από την πρώτη στιγμή που μπήκε στη βουλή. Όταν λέει ο κασιδιάρης "είστε προδότες" τότε μαζί με τη δική του φωνή ακούγονται όλοι οι Έλληνες που δεν μπορούν να βρεθούν στα έδρανα εκείνη τη στιγμή.

Ακόμα καλύτερα, δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να μην ευχόταν να μπορούσε να κάνει το ίδιο.
Και οι άλλοι, αντί να ακούσουν το τί συμβαίνει στον κόσμο, κάθονται και ασχολούνται με τρίχες κατσαρές και νομίζουν ότι αν διαλέξουν πιο προσεχτικά τα λόγια τους θα αλλάξει η οργή να γίνει ροδοπέταλα.Γιατί ο οργή δεν είναι ούτε πολιτισμένο συναίσθημα ούτε έχει μέτρο.
Αν οργιστείς, οργίστηκες και αρχίζεις να βαράς όπου και όπως βρείς.
Αυτό είναι η χρυσή αυγή.
Γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να μην θέλει να κάψει τα έδρανα, να αρχίσει στις σφαλιάρες τους επαναστάτες του "ναι σε όλα", να κατεβάσει τις γραβάτες τους να τους τις περάσει θηλιά.
Με εξαίρεση τα λαμόγια, όλοι οι υπόλοιποι το ίδιο θα έκαναν.                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια: