Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Τί είχες Γιάννη

Ο γιός του σογιού ξεστόμισε, μετά από μακρόχρονη θητεία στην πολιτική την πρώτη του έναρθρη, έστω και στο ελάχιστο κατανοητή πρόταση, και να τι βγήκε.

Τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι πολλά.
Α) Το δημόσιο θα δίνει, λέει, μπόνους παραγωγικότητας. Καταλάβατε τί έχει να γίνει,ε; Παίρνει ο κάθε Μπάμπης μπόνους; Όχι βέβαια! Τα μπόνους τα παίρνουν τα γκόλντεν μπόηζ. Άρα, όπως πας εις νουνεχής Έλλην εύλογα μπορεί να υποθέσει, εφόσον απολύσεις δεν γίνονται και όλα τα λαμόγια είναι στη θέση τους και η κλίκα άρρηκτη, θα λέει ο ένας κολλητός στον άλλον: ¨Κολλητέ, ωραία τα είπες. Πάρε ένα Μπόνους για την τσαχπινιά σου!" και θα απαντά ο άλλος κολλητός : "Κι εσύ δεν τα πήγες άσχημα. Πάρε κι εσύ ένα μπόνους για τη μαγκιά σου!" γιατί αν δεν ανταποδώσεις το μπόνους δεν είναι πρέπον. Δεν είναι αισθητικά αρμόζον, και η σπηλιωτοπουλεϊκή αισθητική δεν διαφέρει από την μητσοτακεϊκή, κάτι που επίσης αντιλαμβάνεται ο μέσος Έλλην κάθε ώρα και στιγμή που ζεί σε αυτόν τον τόπο.

Β)Απολύσεις. Ναι. Είδαμε και με αυτές τι εννοεί η δεξιά. Να αδειάζουν τα νοσοκομεία από νοσοκόμες, τα σχολεία από δασκάλους και να πωλούνται οι δημόσιες επιχειρήσεις, αλλά τα δημόσια γκόλντεν μπόηζ να διατηρούν τις θέσεις τους. Είδατε εσείς κανέναν διευθυντή οργανισμού να απολύεται; Όχι βέβαια! Ακόμα και στην ερτ που έγινε τόσος ντόρος, ξαναπροσέλαβαν τους ίδιους, γιατί προφανώς ήταν ήδη τόσο κορυφαία η ερτ που δεν υπήρχε πιο ελίτ από την ελίτ να επανδρώσει το κανάλι. Μιλάμε για πολλή ελίτ. Μία ελίτ να, με το συμπάθειο.

Γ)Το καλύτερο : «προβληματιστήκαμε αν θα έπρεπε να ανοίξουμε τις θέσεις των γενικών διευθυντών και σε υποψηφίους από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά, τελικά, σε αυτή τη φάση αποφασίσαμε να είναι υποψήφιοι μόνο από τον δημόσιο τομέα».Τι λες ρε μεγάλε; Σοβαρά; Ε, δεν μπορώ να το πιστέψω ότι τελικά θα κρατήσετε τις καλές τις θέσεις για τους ποτισμένους με δημοσιοϋπαλληλική, ημετεροθηρική νοοτροπία καρεκλοκένταυρους αποκλείοντας την πραγματική παραγωγική δύναμη από κάθε απόφαση και από κάθε επιρροή. Μένω άναυδη. Άμα σου πω ότι δεν το περίμενα, θα με πιστέψεις; Το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον, μάλιστα,  ότι δεν έχεις δώσει λόγο, δωσίλογε. Γιατί όχι; Γιατί να μην γίνεται διαγωνισμός στο ασεπ και για αυτές τις θέσεις; Ρεμάλι...
Αλλά, το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει, όπως λέει και ο λαός.
Τι ξέρεις εσύ από αξιοκρατία, όταν το μόνο πράγμα που έχεις κάνει αυτοβούλως είναι που ανασαίνεις; Κηφήνα.

Δ) Και το κερασάκι: «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν άλλες απολύσεις στο Δημόσιο» οι οποίες μπορούν να γίνουν για πειθαρχικά παραπτώματα άλλα και με κατάργηση θέσεων και οργανικών μονάδων. Αυτό μεταφράζεται ως εξής: "Τώρα που ήρθε η ανάκαμψη και έχουμε και εκλογές, χαζός είμαι να κάνω απολύσεις; " για να μην επεκταθώ στο φλέγον ζήτημα των οργανικών μονάδων που υποτίθεται έχουν τρία χρόνια που καταργούνται καταργημό δεν έχουν.

Που είναι οι οργανισμοί που "καταργήθηκαν" Τα στελέχη τους που πήγαν; Τι κάνουν; Θα σας πω εγώ για να μην μείνετε με την απορία: κάνουν ακριβώς ό,τι έκαναν και πριν. Δεν άλλαξε τίποτα. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι οι αποκλεισμένοι από τα "αυτονόητα κοινωνικά αγαθά " Έλληνες έχουν χρεωκοπήσει. Μόνο αυτό άλλαξε, τίποτα άλλο.

Ε) Δημόσια διαβούλευση. Το είχε πρωτοπεί ο γιωργάκης και τον πιστέψαμε. Χαμός είχε γίνει τότε. Έμπαινε ο κάθε πικραμένος κι έλεγε τον πόνο του, νομίζοντας ότι κάποιος ακούει. Μην ψαρώνετε όμως. Η διαβούλευση, όπως οτιδήποτε δημόσιο, είναι πανάκριβο και ανήκει στους έχοντες. όταν λέμε διαβούλευση εννούμε την ενδοσυνεννόηση ανάμεσα στα τζάκια. Αν πείς κάτι, θα μειδιάσει ευγενικά μεν, υπεροπτικά δε, όπως όταν είσαι σε άσχετη παρέα και δεν πιάνεις τα αστεία,  και θα σε στείλει για πλεόνασμα στα χαμομήλια, με το πρόσχημα ότι "εσύ δεν ξέρεις". Ενώ ο υπουργός...ε, δε μπορεί, κάτι θα ξέρει. Κοτζάμ υπουργός δεν θα ξέρει τί είναι καλό για τη χώρα; Είναι δυνατόν;

Αυτός έχει φάει τη χώρα με το κουτάλι!

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Ο Κυριάκος είναι ο "υιός";

VAD είπε...

Το σόι εχει παραδοση στα μπόνους των δικών του παιδιών...Πρωθυπουργεύοντος του πατρός90-93,υπουργευοντος του Εβερτ,ψηφιστηκε νόμος για μπόνους στο δημόσιο,και εφαρμοζοντας το νόμο σε μια υπηρεσια 150 ατόμων απομόνωσαν σε ένα γραφειο 11 πασοκους,τους πιο δακτυλοδεικτούμενους, δεν τους εδιναν καθόλου αντικειμενο εργασιας(αναγκαστκά αργομισθοι),για να μη δικαιούνται μπόνους,το οποιο φυσικά μοιραζόταν μεταξύ των δικών τους παιδιών...

Ετσι,για να μην ξεχνιόμαστε...

Unknown είπε...

Άμπαν, φυσικά. Ποιός άλλος;

Βαντ, εμείς τα ξέρουμε, αυτοί όμως παριστάνουν ότι δεν τρέχει κάστανο.
Δεν πειράζει. Ό, τι είναι να γίνει, θα γίνει.

Unknown είπε...

Τίποτε, απλά εξεπλάγην που εκστομίζεις κακιούλες για την αγία οικογένεια!
Δε φοβάσαι την οργή του τρισμέγιστου παντοτινού;

Unknown είπε...

Την έχω πληρώσει ήδη, άμπαν. Η επιχείρησή μου κατέστη μη-βιώσιμη και χρεωκόπησε γιατί δεν ανήκε στις "άγιες" όπως λες κι εσύ και τώρα έχω μείνει με τα δάνεια και η τιμή της δουλειάς μου είναι μικρότερη από την τιμή του ψωμιού λόγω των ρυθμίσεων που έκαναν για να σώσουν τις τράπεζες. Τα αδέρφια μου ξενιτεύτηκαν γιατί δεν έχουν μέσον να δουλέψουν εδώ, παρά τα προσόντα τους κι εγώ δέχομαι αδικίες για να πληρώσω τη δεη.

Οπότε ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται, βλέπεις.

Unknown είπε...

Παιδί μου αυτά δεν είναι τίποτε μπροστά στην οργή του πάτερ φαμίλια!!!
Πρόσεχε που βαδίζεις!!!