Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Μήπως πάσχεις και δεν το ξέρεις;

Είναι γνωστό ότι η ψυχολογία ακολουθεί την πορεία της ιστορίας και της κοινωνίας.

Το τί θεωρείται φυσιολογικό και τί θεωρείται ασθένεια επηρρεάζεται σε τεράστιο βαθμό από την εποχή και τις μοντέρνες τάσεις.

Ιδού λοιπόν, μια λίστα με νέες ψυχολογικές ασθένειες, και μερικές παλιές αναθεωρημένες με μοντέρνα κριτήρια.

Μπαφο-φοβία: Είναι super trendy και τρελά επαναστατικό (απο το 70) το να λιώνεις στο μπάφο. Αν κάποιος ακόμη επιμένει να μην είναι χασισάκιας, σίγουρα κάποιο πρόβλημα έχει..

Στρεητικό Σύνδρομο : Η παράλογη επιμονή να μην παριστάνεις τη λεσβία. Αναφέρεται στις έφηβες και νεαρές γυναίκες που ΔΕΝ έχουν ψευτο-λεσβιακές φωτογραφίες στο facebook, και ΔΕΝ λένε ότι και καλά είναι άνετες με το λεσβιακό και γιατί όχι θα το κάναν.

Παλιμπαιδισμός: Όταν μια 12χρονη κοπέλα επιμένει να παίζει κρυφτό και να βλέπει παιδικά, αντί να παρτουζώνεται και να ανεβάζει video στο youporn, όπως αρμόζει στην ηλικία της.

Αντικοινωνικότητα: Η πεισματική άρνηση ενός ατόμου να είναι κοινωνικά ενεργός, δηλαδή να συμμετέχει σε facebook, twitter και βιντεοπαιχνίδια. Συχνά συμβαίνει υπό την πρόφαση ότι “η πραγματική ζωή είναι έξω”-βλέπε και εμμονές/ παραισθήσεις.

Εμμονές/ παραισθήσεις:
Δημιουργία εξωφρενικών θεωριών, και παράλογη προσκόλληση σε αυτές. Πχ ότι ΔΕΝ φταίνε οι ψεκασμοί για τα χάλια μας, ότι ΔΕΝ φταίνε οι μασόνοι και οι Εβραίοι για κάθε μαλακία που κάνουμε, και άλλα παράδοξα.

ΑντΟιδιπόδειο Σύνδρομο: Η λανθασμένη βεβαιότητα ότι ΔΕΝ θες ούτε ποτέ θέλησες να γαμήσεις τη μάνα σου, το οποίο δε στέκει, αφού το είπε ο Φρόυντ.

Αγοραφοβία: Το να μη πηγαίνεις σε κλαμπ, επειδή σε ενοχλεί να αιμορραγούν τα αυτιά σου από την ένταση της μουσικής, και να κάθεσαι όρθιος και στριμωγμένος. Θα έπρεπε να γουστάρεις.

Ομοφοβία: Το να μην είσαι gay

Agamostavrious Internetilis:
Όταν έχεις παραπάνω από μια μέρα να βρίσεις κάποιον στο internet. Παρόμοια ασθένεια με την Nonkingofall Internetilis, όπου έχεις παραπάνω από μια μέρα να αναπτύξεις στο internet τη θεωρία σου για τα πάντα στη γη, τη θάλασσα, τον αέρα και το διάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: