Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ο Εχθρός του Καλού

Η Ελλάδα δεν είχε δρόμους, τουαλέτες και νοσοκομεία. Τώρα έχει. Αυτό δεν έγινε από μόνο του, κάποιος το έκανε, και μπράβο του και τιμή του και καμάρι του.

Έστω και έτσι, γεμάτο κομπίνες και πατέντες, υπήρξε, σώθηκε κόσμος και φτιάχτηκε ένα μέρος να ζείς.

Όλα αυτά φτιάχτηκαν για τον κόσμο, για τους ανθρώπους.

Τώρα οι άνθρωποι φωνάζουν, από καιρό ωρύονται, λένε βοήθεια, κάποιος να ακούσει! Αλλά κανείς δεν τους ακούει, γιατί λένε ότι αφού μέχρι τώρα ήταν καλό, τότε άδικα φωνάζουν οι φωνάζοντες. Λένε, μα τί θέλετε άλλο; Έχετε γιατρούς και δάσκαλους, που πριν δεν είχατε ,έχετε τέχνες και γράμματα που πριν δεν είχατε και σπίτια που πριν δεν είχατε. Είστε παράλογοι που φωνάζετε, τί άλλο θέλετε πια;

Και όταν οι φωνάζοντες λένε πως έχει εξαντληθεί το σύστημα, βουλιάζει το πλοίο, τότε οι ψηλά καθήμενοι λένε πως λές βλακείες γιατί το νερό δεν έχει φτάσει ακόμα στα πόδια τους.

Πρόσφατα, το νερό έφτασε στην ερτ, θα φτάσει σύντομα κι αλλού, θα φτάσει παντού. Αλλά αφού έχουν πνιγεί οι χαμηλοί, οι ψηλοί δεν θα έχουν που να γυρέψουν χέρια για βοήθεια.

Για αυτό και τα κόμματα δεν πιάνουν πια.
Αυτά που λέει ο πας εις  νουν μη έχοντας πολιτικός τα έχει πεί εδώ και δεκαετίες ο οποιοσδήποτε εργάτης σε φάμπρικα και ο καθείς αγρότης και ο κάθε ένας που έχει επιχειρήσει να επιχειρήσει στον τόπο όπου όλα είναι δύσκολα. Αν η θέση του εφοριακού κοστίζει ένα 100μύριο, τότε δεν πάνε καλά
τα πράγματα, και δεν ξέρω αν η τιμή έχει ανέβει από τότε.

Άρα, κύριε ιατρίσκε, μόλις αφιχθέντα εκ της σχολής των ιατρών, μη το παίζεις και πολύ κοινωνικο-τέτοιος, μην δείχνεις και πολλή αγανάχτησι, διότι όσα πείς τα έχουν πεί άλλοι πριν από εσένα τόσο που μία αναγούλα να έρχεται μόλις τα ακούει ο κάθε ένας που σε ακούει.

Τα είπε ο πάγκαλος και ο λοβέρδος, τα είπε ο σαμαράς και ο βορίδης, Τα είπε και ο ομπάμα που είναι και μαύρος, και όπως όλοι γνωρίζουμε, οι μαύροι είναι κούλ. Δεν είναι κακό να τα λές, έχε υπόψιν, απλά δεν θα πείσεις κανέναν. Βρές άλλον τρόπο να γίνεις κοινωνικά αποδεκτός.

Δύσκολο το εγχείρημα, να ξέρεις.
Αυτό επιχειρούν και ένα σωρό πολιτικοί: να γίνουν αποδεκτοί με τα λόγια αντί με τις πράξεις.
Δύσκολο.

Ειδικά στην Πρέβεζα που ξέρουμε και τις καταβολές σου, μέχρι και το τί πάνες σου έβαζε η μάνα σου όταν σε ξεσκάτιζε.
Εγώ προτείνω, αν θες να γίνεις αποδεκτός, να αφήσεις το φέησμπουκ και την προώθηση εκ του διαδικτύου, και να δώσεις σε κανέναν φτωχό ζωή να ζήσει, αντί να παριστάνεις τον καλό με το κουστούμι.

Τέτοια κάνουν οι πολιτικοί, και να που είμαστε τώρα.

Επίσης, να ξέρεις το εξής: αν προσπαθήσεις να μας πείσεις ότι το δημόσιο είναι καλό, τότε θα πέσεις σε τοίχο, διότι ένα κοινό έχουν όλοι οι έλληνες μεταξύ τους: κακές αναμνήσεις από την συναλλαγή με το δημόσιο. Ανεξάρτητα από την προέλευσι του καθενός ή το στάτους ή το μορφωτικό επίπεδο, στην ελλάδα δεν συζητούν για τον καιρό, όπως στην Αγγλία, αλλά για το τί έπαθαν μία φορά που πήγαν στην εφορία ή στο ίκα. Είναι σα να προσπαθήσεις να πείσεις το ψάρι ότι δεν υπάρχει νερό.

Φιλικά στο λέω, επειδή είσαι νέο παιδί και τώρα πας να κάνεις καριέρα.
Βρές κάτι άλλο να πείς.

Και ένα τραγούδι για τον έρωτα .




2 σχόλια:

VAD είπε...

Αντε τωρα,στη μικρή κοινωνία να το παιξεις σπουδαιος,δε σε παιρνει...

Unknown είπε...

Είναι πολλοί αυτοί που έχουν φάει τα μούτρα τους. Ο ιατρίςκος θα γλιτώσει;

Και μάλιστα με λόγια μόνο;