Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ

Ειμαι πρωην υπαλληλος της ΕΡΤ. Ο μισθος που επαιρνα δεν εχει σημασια. Ουτως η αλλως τωρα ολοι θα ισχυριστουν οτι παιρναν ψιχουλα.
Οσα κι αν παιρνω, μου τα εδινες εσυ.
Οταν ειχες δουλεια, επρεπε να πληρωσεις φορο για την ΕΡΤ.
Οταν απολυθηκες και ησουν ανεργος, επρεπε παλι να πληρωσεις φορο για την ΕΡΤ.
Οταν ενιωσες ενα πονο στο στηθος αλλα δεν πηγες στο γιατρο γιατι δεν ειχες λεφτα...
Οταν ενω εχεις μικρο παιδι δεν αναβες το καλοριφερ Δεκεμβριο μηνα...
Οταν δεν εβγαινες απο το σπιτι για να μη χρειαστει να αντικρυσεις αυτους που τους χρωστας....
Επρεπε παλι να πληρωσεις φορο για την ΕΡΤ. Και τοσους αλλους φορους, που ηρθαν εμμεσα η αμεσα σ εμενα.

Στην ΕΡΤ μπηκα με βυσμα. Στην ΕΡΤ μπηκαμε ολοι μας με βυσμα- μερικοι παραλληλα ειχαμε καποια αξια-καποιοι αλλοι οχι- αλλα και οι μεν και οι δε , βαλαμε ξαδερφο για να μπουμε, και το ξερουμε ολοι.
Πολλοι απο μας ηταν σταθερα τεμπεληδες και αντιπαραγωγικοι. Αλλα ακομα και οι πιο ευσυνειδητοι απο μας, πολλες -παρα πολλες φορες, σπαταλησαμε δημοσιο χρημα η δημοσιο χρονο (στην ουσια χρημα ξανα).
Οταν η κυβερνηση μας εδωσε τις θεσεις μας μη δημοκρατικα. Οταν η κυβερνηση υπεγραψε το Μνημονιο μη δημοκρατικα. Οταν η κυβερνηση επαιρνε το φορο μας απο σενα μη δημοκρατικα. Οταν η κυβερνηση μη δημοκρατικα μας εβαζε να επαναλαμβανουμε κατα γραμμα τις θεσεις της ως αποψη μας.
Τοτε δεν ειχαμε κανενα προβλημα ουτε με την κυβερνηση, ουτε με την ελλειψη δημοκρατιας.
Ξαφνικα, η κυβερνηση αποφασισε , μη δημοκρατικα, να μας απολυσει γιατι εχουμε 3πλασιο προσωπικο απ αυτο που χρειαζεται, εν μεσω κρισης.
Τοτε θυμηθηκαμε οτι δε μας αρεσει η κυβερνηση και η ελλειψη δημοκρατιας.
Καταλαβαμε με θρασος και με το ετσι θελω ενα κτιριο το οποιο ειναι πληρωμενο με δικα σου λεφτα. Ενα κτιριο στο οποιο εξαρχης μπηκαμε με μεσο.
Οταν εσυ ησουν στις πλατειες, εμεις λεγαμε οτι οι δρομοι ειναι αδειοι, επειδη ετσι μας ειπε η κυβερνηση. Αλλα τωρα, μεσα απ το κατηλλειμενο σταθμο που εσυ πληρωνεις, ζηταμε να μας βοηθησεις να σωσουμε τη θεση μας.
Για να σε πεισουμε, σε εκμεταλλευόμαστε μνημες απ τα παιδικα σου χρονια, απο Χατζηδακι και μικρο σπιτι στο λιβαδι.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ- εγω προσωπικα, το μονο που σου ζητω ειναι να ΜΗΝ μας στηριξεις.
Ευχαριστω το δικο μου μεσο, και ολα τα μεσα που βαλαμε ολοι μας, και ευχαριστω εσενα, για τη θεση που πηρα και κρατησα τοσα χρονια. Δε μας χρωσταει κανεις ΤΙΠΟΤΑ.
Ζητω απ τους συναδελφους μου να βγουν ΑΜΕΣΑ απ το κτιριο ΣΟΥ, με ΜΟΝΟ αιτημα προς την κυβερνηση η νεα ΕΡΤ να εκπεμψει το συντομοτερο δυνατο, και να ειναι αξιοκρατικη.
Υπογραφη: Ενας φανταστικος υπαλληλος της ΕΡΤ, ο οποιος να εχει την ελαχιστη τσιπα και αγαπη για τη χωρα του

8 σχόλια:

Georgina είπε...

Οσοι είχαν τσίπα παραιτήθηκαν προ πολλού. Κι εγώ εξίσου αηδιασμένη είμαι με τους συγκεκριμένους εργαζόμενους που η συνείδησή μου μου λέει να τους υποστηρίξω. Μόνο με αυτούς. Γιατί μπορούσαν να βοηθήσουν όλους τους προηγούμενους και δεν το έκαναν. Δεν έχω τόση μεγαλοψυχία.

Unknown είπε...

Με λεένε χαιρέκακη και ζηλιάρα.

Όποτε αναφέρομαι στις αδυναμίες του δημόσιου μου λένε ότι θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

Αλλά για πολλοστή φορά θα εξηγήσω: δεν θα είχα καμμία απαίτηση να απολυθεέι ούτε ένας αν ήουν ευχαριστημένη από τη λειτουργρεία του κάθε οργανισμού.

Αν ήταν η ερτ, όχι υποδειγματική, αλλά αν είχε εκτός από τις ειδήσεις τουλάχιστον άλλα πεντέξι προγράμματα που να μπορεί να τα δεί ο άνθρωπος, αν τα γραφικά της και η αισθητική της είχε αναβαθμιστεί σύμφωνα με τη σύγχρονη ζωή, αν είχε (με εξαίρεση καναδό διαμάντια) αξιόλογους ανθρώπους μπρος και πίσω από την οθόνη, τότε θα έλεγα ότι λειτουργεί καλά και ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα.

Αλλά όπως και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, δεν είναι έτσι.

Και η δήθεν στήριξη της κονωνίας που τάχα δείχνουν οι στατιστικές, είναι από άλλους δυ που φοβούνται πως έρχεται και η σειρά τους.

Georgina είπε...

Σε καταλαβαίνω Αθηνά. Δεν είναι χαιρεκακία. Είναι αγανάκτηση. Οκ και λίγο κράξιμο. Κακό να κριτικάρει κανείς, αλλά και αναπόφευκτο. Ειδικά όταν έχουμε περιέλθει σε τέτοια κατάσταση και ως άτομα και ως κοινωνία. Δεν θέλω να χάνει κανείς τη δουλειά του. Θα ήθελα όμως να ξέρει να την επινοεί. Και ειδικά ο δυ που ες κι εσύ. Οκ όλα είναι σκατά στο δημόσιο αλλά δεν είναι όλοι διευθαρμένοι. Οσοι δεν είναι κρατούν αυτό το σύστημα και δεν έχει ακόμα καταρρεύσει εντελώς. Αλλά όπως φαίνεται είναι λίγοι και δεν θα αντέξουν στο βάρος της απογραφής. Δεν τους φοβάμαι αυτούς. Θα ξαναεπινοήσουν και τη δουλειά τους και τη ζωή τους. Οι υπόλοιποι μόνο να δυσκολεύουν τη δική μου και τη δική σου και όλων μας είναι ικανοί, και θα συνεχίσουν να είναι έτσι, αν δεν δουν τα χάλια τους. Το κράξιμο λοιπόν επί των κακώς κειμένων στην κοινωνική πραγματικότητα, δεν με ενοχλεί καθόλου. Οταν γίνεται καλά το λένε σάτιρα. Η προσωπική επίθεση η προπαγάνδα και η καφρίλα διεκδικούν μερίδιο σε αυτό που έχει επικρατήσει να εννοεί ο κόσμος ως σάτιρα. Ούτε καν ο κυνισμός δεν επικράτησε.
Κάνε δουλειά σου λοιπόν. Και όποιος θέλει διαβάζει και κάνει τον απολογισμό του.

Unknown είπε...

Δε θα ασχοληθώ με το θέμα ιδιαίτερα, ούτως ή άλλως φωνάζει νεύρα και πάντα όταν έχεις νεύρα... ξέρεις ;)

Αλλά αυτό που μου τη δίνει εμένα πάντα στα νεύρα είναι πως όλοι κάθονται και μηρυκάζουν ότι χρυσοπληρώνουν τους ΔΥ, χωρίς να βλέπουν ότι πληρώνουν πλατινένιους τους υπαλλήλους στους ιδιωτικούς σταθμούς!
Τί; Δεν τους πληρώνεις εσύ; Μα τους πληρώνεις πληρώνοντας αυξημένες τιμές στα προϊόντα για να καλυφθούν οι διαφημιστικές τους καμπάνιες!

Όπως συμβαίνει και με όλο τον ιδιωτικό κόσμο!

Απλά αυτή η καραμέλα με το "πληρώνω τους ΔΥ, να γίνουν όλα ιδιωτικά να μην πληρώνω" είναι τόσο λανθασμένη που απορώ ώρες ώρες με τους συνανθρώπους μου...

:(

Unknown είπε...

Όλα τα πληρώνεις, άμπαν.

το έργο που παράγεται, είναι το θέμα.

Την ερτ τη θέλω, όπως θέλω και δημόσια παιδεία και δημόσια υγεία και δημόσια πολλά άλλα.

Η νοοτροπία "δεν με κουνάει κάνενας- ότι κι αν γίνει εγώ θα πληρώνομαι" όμως πρέπει να αλλάξει.

Με έχεις αποκαλέσει πολλές φορές χαιρέκακη, οπότε δεν θα εκπλαγείς να μάθεις ότι πολύ ευχαριστήθηκα τον τρόμο στα μάτια όλων των δυ, γιατί με την ερτ αρχίζουν τα όργανα και για άλλους τομείς.

Και ξέρεις κάτι;

Ο λόγος που φοβούνται είναι γιατί εξ αρχής έτσι μπήκαν: πελατειακά. Αν είχαν μπεί αξιοκρατικά, θα εμπιστεύονταν το κράτος και τώρα.

Αλλά ξέρουν ότι απλά άλλαξε ο μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς.

Εκτός από κατι παππούδες που το βλέπουν συναισθηματικά, μόνο οι δυ βγήκαν στο δρόμο, εδώ στην πρέβεζα.

Αυτό λέει πολλά για τη δήθεν κοινωνική συνείδηση των δυ και τον φιλοτομαρισμό όλων μας, γιατί όσο τα είχαν όλα σίγουρα όταν έλεγαν κοινωνική συνείδηση εννοούσαν φακελάκια και γρηγορόσημα.

Unknown είπε...

Θελω να σε δω να κουνάς τους εργαζομένους του ποιοτικού MEGA ή το υακόμ ποιοτικότερου STAR και να τους κόβεις τα φράγκα!

Unknown είπε...

χαχαχα
Μα δεν είπα ότι είναι ποιοτικότεροι.

Ούτε έχω ψευδαισθήσεις ότι ο σαμαράς έχει αγγελικές προθέσεις, ούτε νομίζω ότι με αυτή την κίνηση θα καλύτερέψει το οτιδήποτε.

Απλά ευχαριστιέμαι γιατί το μπάχαλο που φώναζα από καιρό ότι θα γίνει , τελικά έγινε και τώρα φαγώνονται μεταξύ τους, ποιόςι θα σώσει τίνος ημέτερους.

Unknown είπε...

Και στο αναμεταξύ, κάποιοι άλλοι ημέτεροι θησαυρίζουν, τρίβοντας τα χέρια τους και κοστίζοντάς σου, καλά κρυμμένοι, πολύ περισσότερο!