Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ας μιλήσουμε για τον Έρωτα.

Υπαρχουν δυο ηδη μαυρου χρηματος
α) Το μαυρο χρημα των μεγαλων και υποψιασμενων (συνηθως ξενων), που ειναι απολυτως νομιμοποιημενο μεσω της μεταφορας των κερδων σε φορολογικους παραδεισους. Το μαυρο χρημα των Ρωσων ολιγαρχων, των πολυεθνικων σουπερ μαρκετ, υπεραλυσιδων ηλεκτρικων και επιπλων. 

β) Υπαρχει και το μαυρο χρημα του μικρου μαγαζατορα, του αγροτη, του ταβερνιαρη και του ηλιθιου που δεν ηξερε οτι επρεπε να τα κρυψει

Μονο οταν χτυπηθει το (α) θα εχουν δικαιωμα οι τροικανοι να βαλουν χερι στο (β). 
Δεν μπορει να ερχεται η ξενη πολυεθνικη να αρπαζει την περιουσια των Ελληνων με εξισου μαυρο χρημα και να μη ρωταει κανενας που τα βρηκε τα λεφτα οταν ο Ελληνας δεν μπορει να χτισει στην πατριδα του ουτε ενα καλυβι για τα παιδια του. (Το δεύτερο είδος μαύρου χρήματος κάνει 2,1 δισ ευρώ τζίρο τον χρόνο στο ΚΙΝΟ.)

Ειναι νομιμο να πουλησουμε τα κοψοχρονια τα σπιτια μας στους Κινεζους και Ρωσους λαδιαρηδες κρατικους αξιωματουχους και ευνοουμενους του καθεστωτος και να τους δωσουμε απο πανω και αδεια παραμονης οταν ο Ελληνας δεν μπορει με τα χαρατσια που του βαζουν να κρατησει το 150 χρονων σπιτι στο χωριο του παππου του και τα 5 στρεμματα χωραφακια; 90% η προκαταβολή φόρου φέτος... σε λίγο για να ανοιξεις εταιρία θα σου ζητάνε προκαταβολικά τους φόρους της επόμενης δεκαετίας

Αυτη ειναι η μαχη που πρεπει να δωσουμε ως Ελληνες και οχι να κοιταξουμε να καρφωνουμε οι ιδιωτικοι τους δημοσιους, οι αγροτες τους υπαλληλους, οι μαγαζατορες τους μισθωτους και τουμπαλιν. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΑΡΚΑ και πρεπει να ενωθουμε απεναντι στα ξενα αρπακτικα

Mε το ηθικο-νομικό-γραφειοκρατικό σύστημα που υπάρχει, χωρίς λάδωμα ή πρόστιμο, είσαι εξ ορισμού παράνομος. Το σύστημα της εξουσίας θέλει και επιδιώκει να είμαστε παράνομοι για να μας εκβιάζει κατά βούληση, είτε για την ανοχή μας, μέχρι και υποταγής, είτε για οικονομικά και άλλα ωφελήματα.

Το κομματικο συστημα ζηταει απο τον πολιτη να πληρωνει οσους φορους μπορουν οι κομματαρχες να σκαρφιστουν, για να πληρωνει με αυτα τα χρηματα ενα συνεχως αυξανομενο ποσοστο του εργατικου δυναμικου της χωρας ωστε αυτοι οι εν δυναμει παραγωγικοι ανθρωποι να καθονται και να ξυνονται - ειτε αυτο λεγεται Δημοσιος Υπαλληλος ειτε πρωιμος συνταξιουχος. Ως αποτελεσμα η ανταποδοτικοτητα των φορων γινεται συνεχως μικροτερη. Για τον Ελευθερο Επαγγελματια και μικρο επιχειρηματια, που σε αντιθεση με τον υπαλληλο καλειται να πληρωσει σε φορους ενα τεραστιο ποσοστο απο την αποζημιωση για τον ιδρωτα του, η φοροαποφυγη γινεται θεμα επιβιωσης

Σαν ανταλλαγμα για τους φορους που καλειται να πληρωσει, δεν λαμβανει και πολλα, πραγμα λογικο αφου το κρατος παιρνει αυτα τα λεφτα και τα σκορπαει σε ανθρωπους που κυριολεκτικα ξυνονται, η ακομα και οταν παραγουν εργο, οπως στα νοσοκομεια για παραδειγμα, το εργο αυτο το καρπωνονται σε μεγαλο βαθμο πολιτες αλλων χωρων (Το μαυρο χρημα των Ρωσων ολιγαρχων, των πολυεθνικων σουπερ μαρκετ, υπεραλυσιδων ηλεκτρικων και επιπλων….)  παρανομα η ημιπαρανομα βρισκομενοι στην χωρα αφου το κρατος δεν προστατευει καν τα συνορα της χωρας, και που φυσικα δεν συνεισφερουν στην φορολογια.

Αυξανοντας την εισπρακτικοτητα μη ανταποδοτικων φορων με το κυνηγι της φοροδιαφυγης, το κομματικο συστημα απλα αυξανει την ζημιογονια του κρατους επι της οικονομιας. Πολλες δραστηριοτητες απλα θα σταματησουν να υπαρχουν.

Προς παρηγορίαν όλων, πρέπει να πώ οτι δεν ξέρω κανένα μέρος της υφηλίου που να ΜΗΝ κυκλοφορεί "μαύρο" χρήμα, και, όσο πιό "λευκό" το μέρος, τόσο πιό "μαϋρο" το χρήμα !


Το μαυρο χρημα που αφορα φοροδιαφυγη και οχι εμποριο οπλων, ειναι αποτελεσμα της κρατικης παρεμβατικοτητας στην αγορα.. με χιλιαδες αχρηστους και ηλιθιους νομους..

Οι μονη παρεμβαση που θα επρεπε να κανει το κρατος στην αγορα, ειναι για την ενισχυση του ανταγωνισμου, που ειναι το αλφα και το ωμεγα για την οικονομικη αναπτυξη μιας χωρας...

Και θα μου πείς, ρε αθηνά που είσαι και μπλέ, ο Έρωτας τί έχει να κάνει με όλα αυτά;
Ξέρεις, τι;
Μόνο αυτός μας κρατάει όρθιους.
Είναι εκεί έξω και το ξέρω.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Πρόκειται για μία ανάρτηση "φρανκενστάην" αποτέλεσμα συρραφής σχολίων από άρθρο για την μαύρη οικονομία.

Συμφωνώ με όλα, έχω να σημειώσω όμως ένα ή δύο πραγματάκια που πιστεύω ότι είναι σημαντικά.

Λέει, ας πούμε ο σχολιάστής ότι δεν είναι καιρός για έριδες και τσακωμούς. Ξέρεις όμως, κάτι κύριε δυ; Συν αθηνά και χείρα κίνει. Βλέπεις κύριε ερτ-ο-πατέρα ότι βγήκε όλος ο λαός στους δρόμους ιγα πάρτη σου.
ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΤΙ!

Γιατί η πίστη μου σε εσένα είναι ευθέως ανάλογη με τις πράξεις σου. Βλέποντας τη δασκάλα στο σχολείο να προσέχει το παιδί μου, λέω, ναι, είναι καλό το σχολείο ακι το στηρίζω με όλες που τις δυνάμεις, κι ας ξέρω τις αδυναμίες του. Το κάνω γιατί πιστεύω στα άτομα που δεν πάνε με το σύστημα των καλομαθημένων αλλά κόντρα σε αυτό, όπως κι εγώ.

Αν σε δω να αδιαφορείς και να μου λες ότι δεν είναι αρμοδιότητά σου ή ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, αλλά από την άλλη τους δικούς σου τους εξυπηρετείς μία χαρά και για αυτούς δεν λογαριάζεις όυτε τους τύπους ούτε τις αρμοδιότητες, τότε σε ταυτίζω με το σύστημα και σε ανατρέπω.

Κάνε κι εσύ κάτι.

Βόηθα με να σε βοηθήσω!

Unknown είπε...

Κοίτα, εγώ πιστεύω ότι πρέπει οι απανταχού πολιτικοί να βάλουν χέρι και στο (α) και στο (β) ταυτόχρονα και χωρίς καμία μα καμία ανοχή.

Τώρα εσύ όμως κόψε τα πολλά με τον έρωτα γιατί άλλο πολιτικοί και άλλο τρόικα και μην τους δίνεις ιδέες των ανώμαλων και βάλουν φορολογία στον έρωτα γιατί τη βάψαμε!!!

Unknown είπε...

Και πως θα τον μετράνε δηλαδή;
Με τη σέσουλα ή με την κιλοβατώρα;
Ή μήπως με την οκά;