Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Άνοιξε το Τριώδιο

Είναι πολυ αστείο αυτό που συμβαίνει. Οι υποψήφιοι και τα κόμματα, αντιμέτωποι με κατακλυσμιαίες στατιστικές, έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Είναι φανερό από τις μετρήσεις ότι κόμμα ενιαίο δεν μπορεί να υπάρξει μετά από όλα αυτά.

Επίσης, παρά τις ψευδείς ανακοινώσεις ότι ο "κόσμος θέλει συνεργασίες" εξακολουθεί το σκηνικό να είναι τόσο ρευστό που ακόμα και τα πιο βαμμένα κομματόσκυλα αποποιούνται την κομματική τους ταυτότητα για να παραστήσουν τους "ανεξάρτητους". Και λέω ψευδείς, διότι όταν λές κάτι όπως "44 τοις εκατό των πολιτών επιθυμούν συνεργασία" τότε είναι σα να λες ότι 56 τοις εκατό ΔΕΝ επιθυμούν συνεργασία, αλλά προσπαθώ να σε πείσω για να νομίζεις ότι έχεις βούληση.

Το καλό είναι ότι καταλαβαίνουν επιτέλους ότι το κόμμα δεν είναι πλέον δημοφιλής σχηματισμός, από την άλλη είναι κακό το γεγονός ότι τα κομματικά λαμόγια εξακολουθούν να ορίζουν τύχες, μην επιτρέποντας τους άξιους ανθρώπους να εκπροσωπηθούν.  Βγαίνουν στις οθόνες διαβάζοντας ατάκες που ξεπατίκωσαν από τα σάητ που ο λαός τους βρίζει, παίρνοντας την κραυγή του απελπισμένου και κάνοντάς την σύνθημα, οι καραγκιόζηδες.

Αλλά, επειδή αυτό είναι κάτι που πάντα έκαναν, οι άνθρωποι δεν τους πιστεύουν.

Για αυτό από τον πανικό τους αλλάζουν φορεσιές. Παριστάνουν τον αντιμνημονιακό, τον ανεξάρτητο, τον συμπονετικό, τον ρεαλιστή, κοκ. Επίσης, αλλάζουν φανέλες. Οι πράσινοι γίνονται γαλάζιοι, οι γαλάζιοι πορτοκαλί, κοκ.

Ακόμα χειρότερο, άρχισαν τα εκλογικά όργανα πολύ νωρίς. Μέχρι τις εκλογές θα έχουν καεί όλοι από την προθέρμανση, γιατί πόσο να φωνάξεις στα κανάλια χωρίς να κουράσεις; Πόσες ατάκες να σκεφτείς; Πόσα να υποσχεθείς;

Η αλήθεια είναι ότι ούτε κόμμα και, δυστυχώς,  ούτε πρόσωπο μπορεί να σταθεί όρθιο. Είναι τόσο φθαρμένοι από τις ίδιες τους τις λαμογιές, που κανένα κόλπο δεν γίνεται πιστευτό. Γιατί τα λεφτά που φάγανε είναι τα λεφτά των ανθρώπων που ψηφίζουνε.

Ποιός θα εμποδίσει τον αρμαγεδώνα που έρχεται ;

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Μα γι' αυτό δηλώνουν ανεξάρτητοι! Να συνεργαστούν μετά μεταξύ τους!!!

Unknown είπε...

Μωρέ έχουν να πάρουν μία λαχτάρα...!
δεν θα ξέρουν από που τους ήρθε!

Unknown είπε...

Χμμμ...
Λες; Αμφιβάλω...