Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ο καλύτερος ΦΠΑ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΏΝ (ας έλθει να παραλάβει το βραβείο του)

Αφού μας απέδειξε ως αντιπολίτευση ο σαμαράς πως οι απολύσεις του δημοσίου τομέως είναι βλαβερές για την ψυχοσύνθεση, άρα και την αποδοτικότητα των δυ, (γιατί όπως και να το κάνουμε, όταν δεν ξέρεις τί σου ξημερώνει αύριο, πως να λειτουργήσεις ο άνθρωπος, όπως πολύ καλά ξέρουμε κι εμείς του ιδιωτικού τομέως...) μετά πέρασε στην αντεπίθεση, βλέποντας την κατακλυσμιαία οργή που έγινε τσουνάμι κι έπνιξε τις δημοσκοπήσεις: δεν ταΐζουμε άλλους άχρηστους!
 Είπε, λοιπόν, να περάσει στην αντεπίθεση. Απολύσεις θέλετε πουλάκια μου; Πάρε να'χεις! Δώσε πόνο! Και κοίτα να δείς τί θα κάνει το βδέλυγμα της κοινωνίας: επειδή φωνάξανε τα λαμόγια που τρέμουνε την αξιολόγηση, απολύει τους υπόλοιπους. Αντί να απολύσει καναδυό διευθυντάδες, από εκείνους που έπαιξαν στο χρηματιστήριο και έχασαν τις εισφορές, αντί να απολύσει έστω και έναν ΕΝΑΝ επίορκο, προβαίνει στις απολύσεις δασκάλων, νοσηλευτικού προσωπικού και εκπαιδευτών κάθε είδους, χωρίς αξιολόγηση: και οι επίορκοι εξακολουθούν να πληρώνονται!
Καλό;
Μπράβο, ρε Αντωνάκη.
Πάντα τέτοια.
Και εις άλλα με υγεία.
Και μάλιστα απέλυσε όλους στην ερτ, σε μία κίνηση πανικού λίγο πριν την αξιολόγηση της τρόικας, και τώρα έχει μείνει με την αναδιάρθρωσή της στο χέρι, που κανείς από τη συμμορία του δεν είναι άξιος να οργανώσει. Θέμα λίγων εικοσιτετράωρων, λέει. Και πες μου ρε αντωνάκη, εδώ τρία χρόνια δεν αξιολογήσατε κανέναν, σε λίγα 24ωρα, πως θα στήσεις ολόκληρον οργανισμό και μάλιστα επικοινωνιακό;
Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να το κάνεις αυτό σε λίγα 24ωρα: ο ελληνικός. Φτού σου, λεχρίτη....
Ακόμα καλύτερα, έτσι για να φτιάξουμε καλοκαιρινή διάθεση, περιμένοντας να πάρει τ'απάνω του ο σύριζα για να παραλάβει την σκυτάλη, ο αντωνάκης της χτεσινής φακής είπε να ρίξει μόνο τον φπα στην εστίαση και αυτό να το παρουσιάσει ως επιτυχία. Μάλιστα. Ναι. Δηλαδή να προστατεύεται ο τουριστικός που δουλεύει ένα τρίμηνο σκάρτο και όχι ο αγρότης ή ο μάστορας, ούτε ο βιοτέχνης ούτε κανένας άλλος που δουλεύει και παράγει όλον τον χρόνο ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΎΡΙΑΚΑ. Λογικό θα μου πείς, γιατί τώρα που οι τουρίστες κάθονται μέσα στα ωλ ινκούσιφ και δεν βγαίνουν έξω ούτε για τσίχλες, τώρα που η σαιζόν διαρκεί ενάμιση μήνα, τώρα που οι μισές τουριστικές επιχειρήσεις έχουν κλείσει και οι υπόλοιπες λειτουργούν στο ρελαντί μέχρι να κλείσουν, ναι, τώρα τώρα είναι  η σωστή στιγμή να επενδύσουμε στον τουρισμό. Μπράβο και πάλι μπράβο. Εύγε. Τα θερμά μου συγχαρητήρια. Κούντος!

Δεν ξέρω αν έχετε μάτια να δείτε τί γίνεται γύρω ας, αλλά τα 17 εκατομμύρια που λέγαμε, δεν ήρθαν, και τελικά έχουμε παγκάκι να καθίσουμε. Κάτι για τούρκους στην πάργα, κάτι για όσους δεν πάνε στην αίγυπτο λόγω ταραχών, τα θυμάστε; Ναι. Ούτε κι αυτό έγινε. Τα θερμά συγχαρητήριά μου στον υπουργό τουρισμού, τον πρώην, τον νυν και τον μέλλοντα για τις μπαρούφες που, με κάθε βεβαιότητα, θα μας πεί κι εκείνος.

Εν ολίγοις, εξακολουθούν οι κυβερνήσεις να πετάν ο ένας στον άλλον την καυτή πατάτα της εξυγείανσης, με τη διαφορά ότι ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ δεν κάθισε στο σκαμνί, ούτε για το βατοπέδι, ούτε για τη ζήμενσ ούτε για κανένα άλλο σκάνδαλο από αυτά που έσπειρε ο κωστάκης και θερίζει τώρα ο αντωνάκης. Από το πασόκ έχουμε τον τσοχατζό, τον παπακωνσταντίνου, ακόμα και για τον γαπ λένε μερικοί (και καλά κάνουν) αλλά νεοδημοκράτης ούτε ένας. Αυτοί και οι επίορκοι, ακλόνητοι στη θέση τους.
Τυχαίο;
Δεν το νομίζω.

Και επειδή, παρόλο που αν και θα έπρεπε να είναι αυτονόητο αλλά τελικά δεν είναι, το κράτος δεν πρόκειται ποτέ να δουλέψει καλά, και επειδή το μέλλον κάθε άλλο παρά σίγουρο είναι, φροντίστε τρία πράγματα: την υγεία σας (γιατί με πρόσχημα την κρίση, το πρώτο που συμβιβάζει ο κάθε επιχειρηματίας είναι το σαπούνι), την ασφάλειά σας (γιατί το δεύτερο που συμβιβάζει ο επιχειρηματίας με πρόσχημα την κρίση είναι οι προδιαγραφές και οι έλεγχοι ασφαλείας, για αυτό και αυξάνονται τα ατυχήματα κάθε είδους) και βγάλτε ότι λεφτά σας έχουν μείνει στις τράπεζες. Καλύτερα μασούρι στο βαζάκι του καφέ όπως βλέπαμε στα έργα, παρά να στα πάρει με τη μορφή φορολογίας ο φτωχο-τραπεζίτης και πάνε μετά να τα βρείς στις φοροπαραδείσιες νήσους.
Καλή τύχη εύχομαι σε όλους (πλην των κυβερνώντων κάθε αποχρώσεως).




7 σχόλια:

Unknown είπε...

Μα οι νεοδημοκράτες είναι αγίες περιστερές!
Τόσο αγίες που η χάρη τοςυ πιάνει και όσους τους βοηθάνε!!!

Τούρκοι στην Πάργα;
Πάντα είχαμε, δεν περιμέναμε να μας έρθουν σαν τουρίστες! :p

Unknown είπε...

Θα έβγαινα από τα ρούχα μου, άμπαν, αλλά είναι ούτως ή άλλως καλοκαίρι.

Unknown είπε...

Ε, βγες από το μαγιώ βρε κουτό! Μην κρατιέσαι!!!

Unknown είπε...

Η ρήση λέει "βγαίνω από τα ρούχα μου" όχι από τα εσώρουχά μου!

ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ!

Unknown είπε...

E και; Είν' το μαγιώ εσώρουχο;;;;

Unknown είπε...

Φυσικά!
Ρούχο, πάντως σίγουρα δεν είναι.

Unknown είπε...

Σκέψου λίγο ανοιχτόμυαλα βρε!!!