Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Πάρε ναυτάκι, ναυτάκι Συρανό, λοστρόμο Πειραιάτη (Ένα ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ Λουκάνικο για όποιον το σκέφτηκε)

Κάποιος που προέρχεται από την Νέα Υόρκη δε λέγεται ΝεοΥορκήζος αλλά ΝεοΥορκέζος.
Κάποιος που προέρχεται από τον Πύργο δε λέγεται Πυργότης αλλά Πυργιώτης.
Κάποιος που προέρχεται από την Πάτρα δε λέγεται Πατρανός αλλά Πατρινός.
Κάποιος από τα Χανιά δε λέγεται Χανιάτης αλλά Χανιώτης.
Κάποιος από την Ζάκυνθο δε λέγεται Ζακυνθονός αλλά Ζακυνθινός.
Κάποιος που είχε τη μεγάλη τύχη να κατοικεί στο Βόλο, δε λέγεται Βολότης αλλά Βολιώτης.
Κάποιος που ζεί στην πρωθυπουργοταϊζούμενη Πελοπόννησο δε λέγεται Πελοποννήσος αλλά Πελοποννήσιος,  με τον ίδιο τρόπο που στα Επτάνησα λέγεσαι Επτανήσιος, πελαγίσιος, θαλασσινός και όχι πελαγόσιος θαλασσανός.
Το κρασάκι του Θεού που έχει μέσα το μήλο το καλό να πίνει ο άνθρωπος να ευφραίνεται η σκέψη και οι αισθήσεις του, λέγεται μηλίτης και όχι μηλότης.
Στην πανέμορφη Ρόδο σε λένε Ροδίτη ή Ρόδιο και σε καμμία περίπτωση Ροδότη ή Ρόδοο.
Αν ζείς στο Λονδίνο δε σε λένε Λονδινέζο αλλά Λονδρέζο, ενώ στο Βερολίνο δε σε λένε Βερολινόζο αλλά Βερολινέζο, στη Ρώμη όχι Ρωμήο αλλά Ρωμαίο, στην Αθήνα όχι Αθηνάο αλλά Αθηναίο.
Αν ζείς στην Κίνα δε λέγεσαι Κινάζος αλλά Κινέζος, στην Ιαπωνία Ιάπωνας ή Γιαπωνέζος και όχι Ιάπωνιας ή Γιαπωνιέζος.
Στην Αυστραλία είσαι Αυστραλός και όχι Αυστραλιός, στην στην Αφρική δεν είσαι Αφρικηνός αλλά Αφρικανός.
Ο κάτοικος της Άρτας λέγεται Αρτινός και όχι Αρτανός (γνωστός και ως νεραντζόκωλος και όχι νεραντζίκωλος), για μην αναφέρω  τα αγαπητά Ιωάννινα με κάτοικους  Γιαννιώτες και ουχί Γιαννενάτες (γνωστούς ως παγουράδες και όχι παγουριάδες). Επίσης, να μην ξεχάσω την Πάργα με τους Παργινούς και την Παργινόσκαλα, το Λούρο με τους Λουριώτες, τον Μύτικα με τους Μυτικιώτες και το Κανάλι με τους Καναλιώτες.
Αλλά το βραβείο το παίρνει ο πάνσοφος, σοφολογιώτατος, παντρισμέγιστος, υπερύψιστος, ανυπερβλητο-υπεργίγαντας της ντόπιας διανόησης που σκέφτηκε ΚΑΙ ΕΠΕΒΑΛΕ δια διαρκούς γκρίνιας και αρτηριοσκληρωτικής επιμονής που χαρακτηρίζει τον ημιμαθή με μία και μοναδική φαεινή ιδέα στη διάρκεια του βίου του, ότι ο κάτοικος της Πρέβεζας πρέπει να λέγεται Πρεβεζάνος και όχι Πρεβεζιάνος.
ΕΥΓΕ!
Ευτυχώς που υπάρχουν και μερικοί άνθρωποι να μας σώζουν από τη βλαχαδερή μας προέλευση, να γίνουμε κι εμείς επιτέλους Άνθρωποι.
Φαντάζεσαι να μπαίναμε στην Ευρώπη και μας λέγαν ακόμα με αυτό το απαίσιο γιώτα;

KUDOS!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

100% μαζί σου είμαι, και αν θες έλα μαζί μου που ψάχνω τόσο καιρό να βρω ποιος μ@λ@κ@ς και με ποιό σκεπτικό ξεκίνησε να λέει τη "λουκανικόπιτα" "λουκανόπιτα" και η μισή Ελλάδα τη ζητάει με αυτό τον τρόπο(τι "λουκανόπιτα" ρε φίλε; Εσύ με "λούκανα" την τρως ή σου κοστίζει να γράψεις στο καρτελάκι μια συλλαβή παραπάνω;)

Ε μα πια.

Unknown είπε...

ΑΔερφέ μου!
ΠΕΣ ΤΑ!