Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ένα για την ΚΛΠ (μικρούλι μεν, ωμό δε)

Εδώ στην λεβεντογέννα Πρέβεζα έχουμε εδώ και δεκαετίες την Κινηματογραφική μας Λέσχη, η οποία αποτελεί μία από τις λίγες ευκαιρίες να δεί κανείς κάτι πέρα από τις χολυγουντιανές αηδίες. Και πάντα μου άρεσε να παίρνω τον εαυτό μου και να πηγαίνω εκεί, να κάθομαι στην δέκατη σειρά και να χάνομαι στις εικόνες.

Τα τελευταία εικοσι-κάτι χρόνια, όμως, δεν είχα τη δυνατότητα να το πράξω αυτό γιατί οι προβολές γίνονται κάθε δευτέρα βράδυ κι εγώ, όπως όλοι γνωρίζετε δουλεύω σε φροντιστήριο. Κρίμα, μεγάλο κρίμα. Πολύ μεγάλο κρίμα, λέω και κλαίω, γιατί στην ηλικία μου απλά δεν αντέχω άλλο χόλυγουντ. Μου φαίνονται όλα ίδια κι επαναλαμβανόμενα, όλα κλισέ και αχυρένια, και δεν υπάρχει τίποτα άλλο στην Πρέβεζα. εκτός από τα καλοκαίρια που περιοδεύουν οι θίασοι.

Την περασμένη Δευτέρα, λοιπόν, φιλοξενήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη ο Αντώνης Καφετζόπουλος, για την προβολή της ταινίας του και, όπως είναι αυτονόητο, ήθελα να πάω σε αυτή την εκδήλωση. Φυσικά αυτό δεν ήταν δυνατό λόγω δουλειάς.

Πάω λοιπόν στη σχετική ανακοίνωση της Λέσχης στο φέησμπουκ και τους λέω ότι γιατί να κάνουν μία τέτοια εκδήλωση Δευτέρα βράδυ και όχι Σάββατο ή Κυριακή, για να έρθει περισσότερος κόσμος, προσθέτοντας ότι δουλεύω και λυπάμαι που θα χάσω την εκδήλωση.

Η απάντηση της Κινηματογραφικής Λέσχης Πρέβεζας ήταν η εξής: "Πάρτε ρεπό".

Κρίμα το θεωρώ, διότι όποιος απάντησε τόσο κακοπροαίρετα αδικεί την προσφορά της ΚΛΠ που δεν είναι και μικρή.

Από την άλλη, όπως δεν πάτησα ούτε εγώ ούτε τα παιδιά μου στη Λέσχη τα τελευταία 20 χρόνια, έτσι θα συνεχίσω και στο μέλλον. Προφανώς δεν χρειάζονται ούτε στήριξη, ούτε θεατές, ούτε κόσμο στις προβολές, ούτε εισιτήρια, ούτε να πηγαίνει ο κόσμος στις εκδηλώσεις, όπως στο Καφετζόπουλο που ήταν μόνος με δυο-τρείς από τη Λέσχη (ούτε καν όλοι από τη Λέσχη). Ελπίζω να το ευχαριστήθηκαν.

ΑΠό εμένα θα έχουν νέα όταν οι προβολές γίνονται σε λογικές ώρες και ημέρες. Μέχρι τότε
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ, ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ ΤΗΣ ΝΤΑΠΙΑΣ!.

Υπάρχει και το ίντερνετ, στο κάτω-κάτω.

4 σχόλια:

Xristina @ Dear e-diary είπε...

Το καλοκαίρι είχα πάει σε θερινό στην Πρέβεζα σε μια προβολή μιας ταινίας που είχε γυριστεί την Πρέβεζα. Μαπα η ταινία αλλά ο χώρος πολύ μου άρεσε. Με τα δέντρα του, τη μυρωδιά από ποπ κορν, την αίσθηση ότι πίσω σου είναι η θάλασσα... Ομορφα ήτανε!

Δυστυχώς η επαρχία δεν έχει πολλές επιλογές!

Unknown είπε...

Να ξανα-έρθεις αλλά να δείς καλή ταίνια να το φχαριστηθείς. Είναι μαγεία!

Όσο για τις επιλογές, τι να κάνουμε; Κανείς δεν μπορεί να τα έχει όλα.

Ανώνυμος είπε...

Δευτέρα απόγευμα θεωρείτε από τις καλές ημέρες για εκδηλώσεις.
Είναι Δευτέρα με κελιεστα τα μγαζιά και είναι η μέρα που -σχετικά- οι περισσότεροι δεν δουλεύουν.
Πριφανώς κάποιοιοι δεν μπορούν αλά σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να πεις ότι Δευτέρα απόγευμα δεν είναι μια λογική ημέρα για διοργάνωση προβολών.
Το Σαββατοκύριακο είναι μή εργάσιμο για τους ίδους που είναι και η Δευτέρα (Δημοσιους ιδιωτιικούς υπαλλήλους- καταστήματα) ωστόσο δεν θεωρείτε καλό για εκδηλώσεις λόγω της πληθώρας των επιλογών κτλ κτλ αποφεύγεται να γίνονται εκδηλώσεις...

Unknown είπε...

Ανορθόγραφε ανώνυμε, μία τέτοια απάντηση θα τη δεχόμουν πολύ ευχαρίστως, ειδικά αν δεν είχε μεσολαβήσει η ειρωνικότατη χλεύη, και μάλιστα από την επίσημη σελίδα της Λέσχης, σε δημόσιο χώρο (φέησμπουκ).

Αν είσαι κάποιος από την Λέσχη, τότε αυτή η απαντηση δε με ικανοποιεί, γιατί α)είναι ανώνυμη και κρυφή ενώ η ειρωνία προς εμένα ήταν επώνυμη και δημόσια και β)γιατι το να κατατάσσεις τον ζωντανό Καφετζοπουλο στην ίδια κατηγορία με τις υπόλοιπες απλές προβολές αποτελεί δείγμα ότι δε νοιάζεστε τόσο πολύ για τον τί θέλει να δει το κοινό στο οποίο απευθύνεστε.

Επίσης η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία, πράγμα που σημαίνει ότι τελικά δίκιο.