Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Τι δεν κάνεις καλά

Πολεμάς τη μέλλουσα κυβέρνηση, κάνοντάς της ήδη αντιπολίτευση πριν χάσεις τις εκλογές.
Εκτός από ηττοπάθεια, αυτό δείχνει και κάτι άλλο: δεν μπορείς να το κάνεις.

Γιατί αν το έκανες καλά, τότε ο αντίπαλός σου θα έχανε τα υψηλά ποσοστά που πήρε στις τελευταίες εκλογές. Αντί αυτού, και παρά τη λάσπη που του ρίχνεις, παρόλο που διαστρεβλώνεις τις δηλώσεις
του και παρόλο που αυτός δεν έχει τόσο καλοπληρωμένους δημοσιοσχεσίτες να του λένε τί και πως να το λέει όσο εσύ, σε απειλεί και έχει το θράσος να κονταροχτυπιέται μαζί σου.

Το θράσος αυτό δεν το πήρε από μόνος του, αλλά του το έδωσε ο κόσμος. Ο κόσμος που όσο και αν ουρλιάζεις για ειδοποιήσεις ενάντια στον "δημαγωγό" που έλεγε και η μέρκελ, έχει σιχαθεί τα ίδια τερτίπια εδώ και 40 χρόνια.

Ο λόγος που ούτε εσύ ανεβαίνεις ούτε αυτός πέφτει, είναι ότι εσύ κάνεις λάθη.

Εσύ είσαι που είπες ψέματα για να εκλεγείς, εσύ είσαι που δήθεν δεν υπέγραφες αλλά υπέγραφες, εσύ είσαι που κάνεις ακόμα πιο άδικα τα μέτρα, εσύ είσαι που σταμάτησες τις εξελίξεις για να προλάβουν οι δικοί σου να κρύψουν τα κλεμμένα, εσύ είσαι που σταμάτησες το άνοιγμα και τις απολύσεις, εσύ είσαι που ξανα-βάζεις και τρίτο μνημόνιο πάνω στις πλάτες των φτωχών για να μην αλλάξεις αυτά που βολεύουν τους ημέτερούς σου.

Εσύ είσαι που είπες ότι θα ρίξεις το φπα στην εστίαση και σε λίγο πας να το ανεβάσεις κιόλας, εσύ είσαι που ενώ είχε αρχίσει να γίνεται μία κάποια καλή δουλειά με τον τουρισμό, τώρα θα έχουμε αδειανές μονάδες τον αύγουστο γιατί δε λες να ρίξεις το κόστος του δημόσιου που πνίγει τις ελληνικές επιχειρήσεις. Εσύ είσαι που έβαλες άσχετους σε καυτά πόστα, εσύ είσαι που ανεβάζεις ολοένα και περισσότερο τη φορολογία, εσύ είσαι που δεν έχεις ένα ικανό συνεργάτη που να μπορεί να αντιπαρατεθεί με τα κοράκια.

Εσύ είσαι που φοβάσαι τους ταξιτζήδες.

Εσύ είσαι που αρνείσαι να τιμωρήσεις τους κλέφτες, γιατί είναι φίλοι σου, στελέχη σου και κολλητοί σου.

Εσύ είσαι που δεν υπηρετείς τους Έλληνες αλλά τα λαμόγια. Εσύ είσαι που δεν καθάρισες το κόμμα αλλά για να εκλεγείς τους βόλεψες κιόλας.

Αλλά, κυρίως, ο λόγος που δε λένε να πέσουν τα ποσοστά του όπως είχαν πέσει και τα δικά σου όσο ήσουν αντιπολίτευση είναι ότι εσύ ο ίδιος είσαι ανεπαρκής. Είσαι εσύ που απογοήτευσες και είσαι εσύ που κάνεις κακά πράγματα σε καλούς ανθρώπους και αυτό θα το πληρώσεις.

Οπότε αντί να προσπαθείς να αντιμετωπίσεις τ
ον αντίπαλο με λάσπη, που έτσι κι αλλιώς δεν πιάνει, κοίτα να γίνεις καλύτερός του, να ωφελήσεις τον Έλληνα αντί να τον καταδικάζεις καθημερινά επειδή δεν είναι κλέφτης.

Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι τόσο σε προσωπικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, τη δημοτικότητα του Αλέξη δεν την είχες ποτέ και , μάλιστα, είσαι ο μόνος πολιτικός από όσους γνωρίζω που έριξε κατακόρυφα τα ποσοστά του κόμματός του όντας αντιπολίτευση, από το 40 στο 20. Ναι. 29 πήρες στις εκλογές, αλλά ακόμα και αυτό ήταν με τα χίλια ζόρια και πουλώντας έδρες σε ρεμάλια όπως ο βορίδης, ο άδωνις και το αδερφό κόμμα η χα και φιλώντας κατουρημένες ποδιές, σαν αυτή της ντόρας, η οποία τώρα κάααααθεται...

Μην το παίρνεις προσωπικά, αλλά ένας τρόπος υπάρχει να αλλάξεις αυτή την πορεία της κατρακύλας σου και αυτό είναι να πάψεις να είσαι ο εαυτός σου. Αντί για κοράκι, να γίνεις σωτήρας. Αντί να αφαιρείς χρήμα από το σύστημα να επιτρέπεις να αυγατίζει, να αφήσεις τους ανθρώπους να δουλέψουν και να ζήσουν.

Αν οι άνθρωποι δεν αναγκάζονται να κλέψουν για να πληρώνουν τα χαράτσια, αν δεν οδηγούνται  στη χρεωκοπία για να πληρώσουν τα γαμησιάτικα των μεταπολιτευτικών προδοτών, αν αντί να παίρνεις το υστέρημα του φτωχού για να πληρώνεις ατασθαλίες των μεγιστάνων, αναγκάσεις τους τραπεζίτες να περιορίσουν τις μεγαλομανίες τους, έ τότε ίσως να μη φαίνεσαι τόσο κακός στα μάτια του ψηφοφόρου και ίσως να χάσει κάποια από τη γοητεία του ο νέος, ωραίος και υπερασπιστής του Έλληνα, Αλέξης.

Είναι και θέμα φυσιογνωμία, δυστυχώς: ενώ ο ΑΛέξης είναι χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερύκοκο, εσύ μιλάς σαν (και μοιάζεις με) τη θεία μου την Μαριγώ απόταν έχασε τον άντρα της, κλαψοκούνη....

Δεν υπάρχουν σχόλια: